Provozuje:
Juris Real Estate

Velké firmy vyzývají vládu ČR k podpoře energetické efektivity.

Celkem 18 firem s obratem 82 miliard ročně žádá premiéra Sobotku, aby se na Evropské Radě 23. a 24. října při vyjednáváních zasadil o vyšší než 30 procentní a na evropské úrovni závazný cíl pro energetickou efektivitu.

Velké firmy vyzývají vládu ČR k podpoře energetické efektivity.

autor. JURIS REAL

Celkem 18 firem s obratem 82 miliard ročně žádá premiéra Sobotku, aby se na Evropské Radě 23. a 24. října při vyjednáváních zasadil o vyšší než 30 procentní a na evropské úrovni závazný cíl pro energetickou efektivitu.

„Dlouhodobý cíl pro energetickou efektivitu vytvoří předvídatelné podnikatelské prostředí a tím povzbudí české stavebnictví. Jednotlivá opatření pak lze směřovat do sektorů, kde mají největší přínos pro ekonomiku, tím je například energeticky úsporné stavebnictví,“ uvedl k tomu ředitel aliance Šance pro budovy Petr Holub. Šance pro budovy tak vítá aktivitu 18 firem, které reprezentují celkový obrat téměř 82 mld. Kč ročně a zaměstnávají téměř 21 tisíc zaměstnanců. Firmy, mezi kterými figuruje například Philips, Skanska, Siemens, Velux či KnaufInslulation odeslaly vládě v úterý dopis, ve kterém premiéra Bohuslava Sobotku žádají, aby se při vyjednáváních o podobě klimaticko-energetického balíčku pro rok 2030 zasadil o vyšší než 30 procentní a na evropské úrovni závazný cíl pro energetickou efektivitu.

„Tato vláda je jinak k energetické efektivitě velmi vstřícná. Jenže ta další být nemusí a stavebnictví potřebuje dlouhodobou jistotu. Závazný cíl navíc vytváří předvídatelné prostředí pro podniky a láká investice v perspektivním a rostoucím odvětví,“ vypočítal Holub další argumenty pro závaznost cíle. Pro mluví i řada renomovaných studií, provedených jak v Česku, tak v zahraničí.

Souvislosti:

Původně výzvu iniciovalo letos v červenci celkem třináct firem. Od té doby se pozice české vlády mírně změnila. Vláda již není proti cíli pro energetickou efektivitu, ale zpochybňuje jeho výši a závaznost. Nyní se přidaly další velké firmy. Celý text výzvy a seznam firem v příloze.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»