Provozuje:
Juris Real Estate

Veletrhy mají od pondělí zelenou.

Může na nich být až 5 000 lidí.

Veletrhy mají od pondělí zelenou.

autor. JURIS REAL, ČTK

Může na nich být až 5 000 lidí.

Veletržní akce se budou moci konat od příštího pondělí a může na nich být až 5 000 lidí v jeden okamžik. V červenci má přijít další vlna rozvolňování a v září a v říjnu, kdy startuje hlavní veletržní sezona, by měla být situace pro pořadatele ještě příznivější, sdělil ČTK předseda Společenství organizátorů výstavních akcí ČR Tomáš Kotrč po jednání s epidemiologickou skupinou vedenou Rastislavem Maďarem.

Optimisticky vidí po schůzce i konání říjnového Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, který je největším veletrhem v ČR. Dosud byli pořadatelé veletržních akcí v nejistotě, poněvadž nevěděli, od kdy a za jakých podmínek se budou moct konat. "Debata byla velice konstruktivní a ve vstřícné atmosféře. Vysvětlil jsem, jak se veletrh pořádá, jak vypadá, co se tam děje. Vůbec nemají strach z B2B veletrhů," zmínil Kotrč akce, kde se potkává pouze odborná veřejnost. Obavy mají epidemiologové podle něj částečně z B2C veletrhů, tedy těch, kam chodí veřejnost. "Ale chápali to, co jsem jim říkal, poslouchali jsme se a je tu signál, že veletrhy mohou fungovat a je tu vůle pro další rozvolňování," konstatoval Kotrč. Současně se s epidemiology domluvil na opatřeních, která budou muset pořadatelé dodržovat. Jde víceméně o hygienická opatření, která už dnes fungují v řadě různých provozů, kde se pohybují lidé.

Veletrhy Brno, které jsou největší českou firmou pořádající veletrhy, na oficiální informace dál čekají. Ministerstvo zdravotnictví v květnu uvedlo, že stanoví podmínky, za nichž půjde veletrhy pořádat, do konce května, což v Brně označovali za nejzazší datum pro přípravu strojírenského veletrhu. Kvůli jeho konání apeloval v pátek na vládu i Svaz průmyslu a dopravy ČR, aby co nejrychleji rozhodla.

"Náladě mezi vystavovateli nepřispívá přetrvávající nejistota kolem konání či nekonání strojírenského veletrhu. V přípravě jsme ztratili hodně času. Mnoho firem hlásí ekonomické problémy a účast stále zvažují," uvedl ředitel Mezinárodního strojírenského veletrhu Michalis Busios. Podle Kotrče jsou však dnešní informace optimistické i s ohledem na tento veletrh. Poslední veletrhy se v České republice konaly na počátku března, od té doby veletržní byznys stojí a čeká. Zatím počítá milionové ztráty způsobené covidem-19.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»