Provozuje:
Juris Real Estate

Ve městě na krásném modrém Dunaji se žije nejlépe na celém světě.

Není to ani nejbohatší město světa, ani zdaleka není největší a ve srovnání s Prahou, Benátkami nebo Istanbulem není zdaleka nejkrásnější.

Ve městě na krásném modrém Dunaji se žije nejlépe na celém světě.

autor. JURIS REAL

Není to ani nejbohatší město světa, ani zdaleka není největší a ve srovnání s Prahou, Benátkami nebo Istanbulem není zdaleka nejkrásnější.

Přesto Vídeň v posledních pěti letech vede žebříček měst společnosti Mercer hodnotící, kde se žije nejlépe na světě.

Vídeň prý myslí více na lidi.

Pro zajímavost, Praha je stabilně v sedmé desítce, byť z postkomunistické Evropy je na tom nejlépe. Není to však jen toto porovnání, podobně si Vídeň stojí i v nedávném žebříčku OSN a dalších srovnáních. "Je to opravdu dobré místo k životu. A to hlavně proto, že se tu myslí na lidi a vídeňská radnice se stále snaží něco pro lidi žijící ve Vídni pořádat. Ne pro turisty, ale pro místní lidi a zadarmo. Teď je to třeba letní filmový festival před vídeňskou radnicí," říká vídeňská Češka Eva Marie Baxantová, která žije v metropoli na Dunaji od osmdesátých let.

Přestože Vídeň má jen milion sedm set tisíc obyvatel, tedy jen o necelý půlmilion víc než Praha, není jen hlavním městem osmimilionového Rakouska, ale podařilo se jí díky úsilí rakouských politiků stát i důležitým mezinárodním městem. Sídlí tu úřadovny OSN, sdružení zemí vyvážejících ropu OPEC, v Hofburgu je sídlo Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, po OSN druhé největší mezinárodní organizace. Tady, v zemi, která nechce mít s jadernou energetikou nic společného, sídlí i Mezinárodní agentura pro atomovou energii. "Vídeň je určitě jednou z nejlepších destinací, kde člověk může pracovat. Také je proto o ni takový zájem a posílá se sem za odměnu," říká jeden český diplomat. Vídeň je také město cizinců. Každý třetí obyvatel dnešní Vídně se narodil mimo Rakousko, přes dvaadvacet procent lidí, kteří tu dnes trvale žijí, nemá rakouské občanství. K tomu je navíc třeba připočíst miliony zahraničních turistů, kteří ročně rakouské hlavní město navštíví. Především pro mladé Rakušany je to výhoda.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Nedávno odvolaný exekutor je po smrti.

Podle soudu zneužíval peníze povinných. Více»

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Všechny články a aktuality »»