Provozuje:
Juris Real Estate

V republice se buduje nová síť hotelů.

Po akvaparku a výstavišti buduje miliardář Sehnal hotelovou síť, a to s novou firmou Golden Apple Hotels.

V republice se buduje nová síť hotelů.

autor. JURIS REAL

Po akvaparku a výstavišti buduje miliardář Sehnal hotelovou síť, a to s novou firmou Golden Apple Hotels.

Pavel Sehnal, majitel SPGroup, založil společnost pro rozvoj nové hotelové divize. Firma se jmenuje Golden Apple Hotels, najala první manažery a hledá vhodné hotely ke koupi. Sehnal navíc plánuje i rozšiřování hotelu u akvaparku v Čestlicích.

Pavel Sehnal, majitel společnosti SPGroup, která zaštiťuje na pět desítek firem, se více ponoří do hotelnictví. Dnes ke klíčovým aktivitám jeho skupiny s miliardovými aktivy patří například Aquapalace Praha se svým akvaparkem v Čestlicích, tiskárna OTK, společnost ABF, pod kterou spadá výstaviště v pražských Letňanech nebo pojišťovna Slavia.

Aquapalace, dceřinná společnost SPGroup, zastřešila před dvěma lety Sehnalovy investice do resortu v pražských Čestlicích. Ten zahrnuje akvapark a k němu připojený hotel. Loni z pronájmu obou nemovitostí utržila SPGroup 120 milionů korun se ziskem téměř 40 milionů. Vodní atrakce provozuje SPGroup s německou firmou GMF ve společném podniku. V minulosti se Sehnal netajil tím, že na provoz hledá další partnery. Hotel je ale zcela ve vlastnictví Sehnalova holdingu a právě s ním má podnikatel zajímavé plány. Ze zhruba 120 milionů tržeb šlo loni za hotelem přímo do SPGroup 35 milionů. "Na další rozvoj i tohoto hotelu jsme založili zcela novou společnost Golden Apple Hotels. Navíc jednáme s majiteli jiných hotelů, že bychom převzali jejich správu," sdělil Sehnal. Půjde podle něj o středně velké hotely. "Společnými nákupy energií a služeb budeme schopni jít s náklady níž," plánuje. "Momentálně jednáme s několika hotely o konkrétních nabídkách na převzetí nebo spolupráci," dodává. Svým profilem má jít o hotely podobné tomu v Čestlicích. Zdejší hotel je v kategorii čtyř hvězdiček. Podle Sehnala bývá zpravidla obsazen z 90 procent, proto se už pracuje na jeho rozšíření. Stávající kapacita je 230 pokojů. Už dříve pak Sehnal plánoval také výstavbu ubytovacích zařízení v blízkosti letňanského výstaviště.

Další hotely mají mít jako v Čestlicích nabídku nějaké zábavy a wellness. Na akvizice chce Sehnal použít úvěrové financování s delší splatností. Jak velký kapitál na akvizice bude třeba, nechce zatím předjímat. Investice do hotelů jsou v poslední době zajímavým cílem řady podnikatelů. Kromě českých podnikatelů jde často o nákupy z Číny nebo Ruska. Odvětví pomáhá řada faktorů, především ale růst turistického zájmu o Českou republiku, zejména pak o Prahu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»