Provozuje:
Juris Real Estate

V realitním obchodě je nutné se především poučit z chyb.

Přelom roku vždy vybízí k bilancování a určování strategie pro rok následující. Nikdo z nás ale není nadán schopnostmi vidět do budoucnosti a tak jsou mnohé předpovědi vývoje realitního trhu spíše zbožným přáním obchodníků s nemovitostmi.

V realitním obchodě je nutné se především poučit z chyb.

autor. JURIS REAL

Přelom roku vždy vybízí k bilancování a určování strategie pro rok následující. Nikdo z nás ale není nadán schopnostmi vidět do budoucnosti a tak jsou mnohé předpovědi vývoje realitního trhu spíše zbožným přáním obchodníků s nemovitostmi.

Abychom si mohli udělat alespoň částečný obrázek o možném vývoji, je nutné se podívat na události roku, který právě skončil. Předesílám, že zde nechci podat národohospodářskou analýzu. Všichni víme, že daně pro letošní rok včetně rozpočtu byly schváleny na poslední chvíli, což se nyní projevuje i na zmatcích kolem odvodu daně z převodu nemovitosti. Prodávající, kteří nestihli podat návrh na vklad do katastru loni, musí nyní sáhnout hlouběji do peněženky. A to se jim samozřejmě nelíbí. Aby toho nebylo málo, implementací evropské směrnice o energetické náročnosti budov nyní musí opatřit své domy zcela zbytečnými energetickými štítky. K tomu další dosud nezrušená zbytečnost, posudek znalce o úřední ceně nemovitosti a máte z toho pár desítek tisíc mizejících v nenávratnu. Tyto loni schválené indikátory rozhodně realitnímu trhu letos neprospějí. V loňském roce gradovala debata na téma "s realitkou nebo bez". Ač se nápad zaopatřit si prodej vlastní nemovitosti svými prostředky mohl jevit jako zcela logický a bezproblémový, mnoho majitelů brzy zjistilo, že to jsou spíše silácké řeči a že vše klape jen do okamžiku, než se objeví první neshoda či právní problém. K této situaci přispívají i servery tvářící se navenek jako bezděčný pomocník při prodeji bez realitky. Ve skutečnosti je ale více než polovina nabídek na těchto serverech dílem makléřů, skrytých za falešné mailové adresy a telefonní čísla z dobíjecích sim karet. Pokud se vlastníkům těchto serverů nepodaří tento jev vymítit, budou i letos dál ztrácet snadno vydobytou pozici.

Dalším loňským nepěkným zjištěním mnoha obchodníků s nemovitostmi je skutečnost, že podnikat pod jednou značkou nemusí být vždy samospásné a často ani bezpečné.

S využitím Platil. O. Letos se poučme z předchozích chyb[citováno dne 4. 1. 2013]. Dostupný z http://www.sreality.cz/clanek/letos-se-poucme-z-predchozich-chyb/6824




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»