Provozuje:
Juris Real Estate

V pondělí odstartoval příjem žádostí o dotace z programu Nová zelená úsporám.

Novinkou je možnost získat dotace rovněž na úsporné rekonstrukce domů realizované svépomocí, venkovní stínící techniku, stavbu domu v nízkoenergetickém standardu či na výměnu starých kamen bez nutnosti zateplení.

V pondělí odstartoval příjem žádostí o dotace z programu Nová zelená úsporám.

autor. JURIS REAL

Novinkou je možnost získat dotace rovněž na úsporné rekonstrukce domů realizované svépomocí, venkovní stínící techniku, stavbu domu v nízkoenergetickém standardu či na výměnu starých kamen bez nutnosti zateplení.

Ministerstvo životního prostředí připravilo v podzimním balíčku novinek více podporovaných opatření, pro větší okruh žadatelů i jednodušší cestu k získání dotace.

Příspěvek na zateplení obvodových či vnitřních stěn domu a výměnu oken či dveří mohou získat i vlastníci, kteří chtějí rekonstrukci provést svépomocí. Podmínkou je ale odborný technický dozor.

„V takovém případě budou moci mezi způsobilé výdaje zahrnout faktury za materiál či zápůjčku nářadí, ale i zmiňovaný technický dozor. Rozhodné datum pro uznání výdajů je stanoveno na 1. září 2018. Rekonstrukce svépomocí jsme do programu zahrnuli ze dvou důvodů. Jednak kvůli aktuálnímu nedostatku stavebních firem na trhu, ale také a to především, abychom zkvalitnili rekonstrukce u těch, kteří by tak i tak zateplovali svépomocí,“ upřesňuje jednu ze zásadních změn programu ministr životního prostředí Richard Brabec.

Lidé mohou získat dotaci prostřednictvím Státního fondu životního prostředí na úsporné rekonstrukce domů svépomocí až do výše 550 tisíc korun. Dotace přitom může uhradit až polovinu způsobilých výdajů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»