Provozuje:
Juris Real Estate

V metropoli otevře hračkářství Hamleys.

Prodávat bude hračky i od českých výrobců!

V metropoli otevře hračkářství Hamleys.

autor. JURIS REAL

Prodávat bude hračky i od českých výrobců!

Přes šest tisíc metrů čtverečních prodejní plochy má nabídnout první obchod řetězce Hamleys ve střední Evropě. Na jaře příštího roku jej otevře v pražské ulici Na Příkopě. Rozměry pobočka trumfne i mateřský obchod v Londýně. Cílit chce především na Čechy. Hračky prodávané pod značkou Hamleys mají tvořit 30 až 40 procent nabídky, výrobky českých dodavatelů asi deset procent.

Svou první prodejnu ve střední Evropě otevře na jaře příštího roku v Praze nejstarší hračkářský řetězec světa Hamleys.

S rozlohou 6130 metrů čtverečních se zařadí mezi největší hračkářství světa.

Podrobnosti ke vstupu na český trh ve středu oznámil generální ředitel společnosti Gudjon Reynisson.

Hračkářství chce cílit především na Čechy. Díky lukrativní adrese – vznikne na pěší zóně, konkrétně v ulici Na Příkopě 14 v bývalé budově banky blízko paláce Koruna – by ale mělo přilákat i početnou skupinu cizinců.

"Nebudeme dražší než ostatní hračkářství," slibuje Pavel Čmelík ze společnosti Inexad, která je od středečního podpisu smlouvy držitelem licence na provozování obchodů Hamleys v celé střední Evropě. "Poprvé jsem jejich londýnský obchod navštívil zhruba před deseti lety. Okamžitě mě ohromil svým konceptem," vzpomíná Čmelík. Už dříve do Česka přivedl britské oděvní značky T. M. Lewin a Barker Shoes. Do budoucna by v tuzemsku rád otevřel i další pobočky Hamleys, podrobnosti ale neuvedl. Celkem společnost plánuje otevřít do pěti let v Česku, Rakousku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku patnáct hračkářství této značky.

"Pražský obchod má sloužit jako "výkladní skříň" pro celou střední a východní Evropu. Obchody v těch dalších zemích by měly být také velké, ale nikoliv tak jako ten pražský," říká Čmelík.

Chystaná pražská pobočka předčí svými rozměry i mateřský obchod na londýnské Regent Street, který sídlí na šesti číslech popisných a nabízí v sedmi patrech přes 50 tisíc druhů hraček.

"V nabídce pražské pobočky se určitě objeví i české hračky, konkrétní dodavatele zatím ještě jmenovat nemůžeme," vysvětluje Čmelík.

Sortiment pražského obchodu by měl být z 85 procent stejný jako v obchodním domě v Londýně.

Hračky prodávané pod značkou Hamleys mají tvořit 30 až 40 procent nabídky, výrobky českých dodavatelů asi deset procent. Další částí sortimentu budou mezinárodní značky jako Lego či Mattel.

Ceny hraček by měly být podle Čmelíka podobné jako v Británii.

"Nejsme jen prodejci hraček. V dnešní době si hračky klidně můžete koupit na internetu z druhého konce planety. Obchody Hamleys jsou o zážitku, vytváříme vzpomínky, jsme spojením hračkářství a zábavního parku," shrnuje koncept obchodu šéf řetězce Gudjon Reynisson.

Řetězec v České republice vstupuje do poměrně konkurenčního prostředí, v němž už několik velkých firem působí. "Naše výhoda je právě v konceptu. Ten se neustále vyvíjí. Když přijdete do stejné prodejny rok po sobě, poznáte rozdíl. Bavit se ale budete stejně," vysvětluje Čmelík, proč věří úspěchu řetězce v Česku. "Hamleys je obchod, který v centru metropole vidíme moc rádi. Chceme do centra vrátit prestiž, vypořádat se s některými nepovedenými projekty let minulých," říká starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. "Ještě zhruba před deseti lety jsme byli pouze v Londýně. Dnes máme 46 obchodů po celé planetě," připomíná Reynisson. Mimo Velkou Británii se s hračkárnami Hamleys můžete v současné době setkat v Dánsku, Norsku, Švédsku, Turecku, Rusku nebo na Kypru. Mimo Evropu pak řetězec svou první pobočku otevřel v roce 2008 v jordánském Ammánu. Další obchody vyrostly napříč Blízkým východem, v Africe i jihovýchodní Asii.

Nejstarší hračkářství světa také připravuje expanzi do Spojených států. Firma by ráda otevřela trojici velkých obchodů v New Yorku, Los Angeles a Chicagu, kromě toho ještě minimálně dalších 20 menších prodejen na letištích, uvedl britský časopis Property Week. Hamleys představilo plán světové expanze poté, co firmu v roce 2012 přebrala francouzská maloobchodní síť obchodů s hračkami Ludendo Groupe zhruba za 60 milionů britských liber. Ludendo ve Francii provozuje přes tři stovky menších hračkáren.

Své první malé hračkářství založil William Hamley v roce 1760 na ulici High Holborn v Londýně. Roku 1881 se vlajková londýnská prodejna přesunula na Regent Street, kde funguje dodnes.

Ve Spojeném království má řetězec nyní osm dalších poboček.

Hamleys je i oficiálním dodavatelem hraček britské královské rodiny.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»