Provozuje:
Juris Real Estate

V metropoli by se mohlo letošní rok prodat 8 000 nových bytů, odhaduje Korec.

Analytická společnost CEEC Research zveřejnila novou Studii developerských společností za čtvrté čtvrtletí letošního roku, v níž zástupci oboru prognózují vývoj v příštích dvou letech.

V metropoli by se mohlo letošní rok prodat 8 000 nových bytů, odhaduje Korec.

autor. JURIS REAL

Analytická společnost CEEC Research zveřejnila novou Studii developerských společností za čtvrté čtvrtletí letošního roku, v níž zástupci oboru prognózují vývoj v příštích dvou letech.

Jedna z částí se už tradičně věnuje bytové výstavbě, přičemž hlavním tématem je otázka, kolik nových bytů v roce 2016 a 2017 postaví.

Generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL Evžen Korec vidí vývoj v nejbližších letech pozitivně.

„Rostoucí poptávka po nových bytech podle mě potrvá ještě několik let a myslím si, že letošní pražský prodejní rekord, kdy se prodá na 7 000 nových bytů, v příštím roce ještě překonáme. Vzhledem k demografickému vývoji by Praha zvládla roční prodeje kolem 8 000 bytů a této hranici bychom se mohli v roce 2016 velmi přiblížit,“ odhaduje další vývoj Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je lídrem bytové výstavby v České republice.

Růstům prodejů bytů podle Korce nahrává hlavně růst celé české ekonomiky a z něj plynoucí pozitivní nálada lidí.

„Zájemci o vlastní bydlení se i díky rekordně nízkým úrokovým sazbám u hypoték nebojí kvůli jeho pořízení zadlužit. Roste také podíl těch, kteří koupi bytu považují za výhodnou alternativu uložení peněz. Investice do bytu se letos vyplatí i s hypotékou, protože příjem z pronájmu dobře zvoleného bytu bude vyšší než splátka hypotéky,“ dodává Korec z EKOSPOLU.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»