Provozuje:
Juris Real Estate

V hypermarketech od pondělí nebudou fungovat kabinky.

V hypermarketech podle požadavku ministerstva zdravotnictví k pondělnímu otevření prodejen do 2 500 m2 nebudou fungovat zkušební kabinky.

V hypermarketech od pondělí nebudou fungovat kabinky.

autor. JURIS REAL, ČTK

V hypermarketech podle požadavku ministerstva zdravotnictví k pondělnímu otevření prodejen do 2 500 m2 nebudou fungovat zkušební kabinky.

V hypermarketech dosud zkušební kabinky fungovaly, jejich provoz je ale nyní zakázán stejně jako zkoušení oblečení.

Prodejci se nařízení přizpůsobí, podle některých obchodníků s oblečením se to však negativně projeví na tržbách, zjistila ČTK.

Zákaz zkoušení oblečení je komplikací třeba pro značku Pietro Filipi, protože často zákazníkům oblečení upravuje na míru. Manažer značky Ladislav Pštros předpokládá, že zákazníci kvůli tomu nebudou chodit a tržby budou na 20 procentech.

"Vláda sice otevře naše prodejny, ale omezuje naše podnikání a zbavuje se tak odpovědnosti. V tu chvílí již nemůžeme čerpat příspěvek od státu na naše zaměstnance, tj. 80 procent, a pronajímatelé budou požadovat nájemné v maximální výši bez jakýkoliv úlev," sdělil.

Společnost s pánskou a dámskou módou Steilmann v pondělí plánuje otevřít čtyři prodejny. Přes uzavřené kabinky otevření podle marketingové manažerky firmy Kateřiny Petránkové smysl má.

"Prostřednictvím e-shopů a online prodeje si zboží také nemůžete vyzkoušet, v prodejnách naopak budete mít možnost si zboží i osahat, navíc obnovíme opět kontakt s našimi zákazníky, který je pro nás obzvlášť v této době velmi důležitý," řekla.

Otevřou se i prodejny Správná podprsenka. Podle zakladatelky firmy Karoliny Tomascové si zákaznice budou moci zboží prohlédnout, vyzkoušet doma a případně vrátit nebo vyměnit.

"Poradenství je pro naše zákaznice klíčové a pro některé je stále lepší vše vidět osobně i bez možnosti prádlo vyzkoušet. S vráceným zbožím budeme manipulovat podle nařízení vlády, tedy bude zůstávat několik dní v karanténě," uvedla.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) konstatoval, že některé restrikce pro nákup oděvů nejsou pro prodejce a zákazníky komfortní, podle něj ale bylo nutné zachovat dostatečná hygienická opatření, aby se omezilo riziko šíření koronaviru.

"Současně jsme se snažili vyjít vstříc těm obchodům, které si stěžovaly, že musejí mít zavřeno, zatímco např. supermarkety jsou otevřené," řekl ČTK.

Podle něj je třeba vyčkat na další vývoj situace, očekává, že v případě zachování pozitivního trendu se budou i hygienická opatření zmírňovat. Rozhodnutí podle něj padne v následujících týdnech.

"Oblečení představuje hygienické riziko, např. když je někdo nakažený a přetáhne si ho přes hlavu, virus na něm ulpí," sdělil novinářům ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Uvědomuje si, že opatření není pro obchody a zákazníky ideální, podle něj ale mnoho lidí dokáže nakoupit oblečení jen na základě velikosti bez nutnosti ho zkoušet.

"Chtěl bych podotknout, že nikde není dokázané, že přenášení viru přes textilní vlákno je pravděpodobnější než přes motyčku v hobbymarketu nebo přes potraviny v hypermarketech. Dnes existují technologie, které bychom mohli nakoupit pro každou naší prodejnu. Jedná se například o speciální nátěr, který ničí viry nebo se používají speciální čističky a UV lampy, které bychom měli zapnuté 24 hodin a které ničí výskyt virů a bakterií," dodal Pštros z Pietro Filipi.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»