Provozuje:
Juris Real Estate

V gastronomii výnos od 22:00 hod. do 24:00 hod. činí podstatnou část tržeb.

V gastronomii výnos mezi 22:00 hod. a půlnocí často podle Asociace restauratérů APRON tvoří zásadní část denních tržeb, i kolem 30 procent.

V gastronomii výnos od 22:00 hod. do 24:00 hod. činí podstatnou část tržeb.

autor. JURIS REAL, ČTK

V gastronomii výnos mezi 22:00 hod. a půlnocí často podle Asociace restauratérů APRON tvoří zásadní část denních tržeb, i kolem 30 procent.

Některé podniky navíc otevírají až večer, za současných podmínek se jim to nevyplatí a nové vládní nařízení pro ně znamená uzávěru.

Slíbené kompenzace tak nebudou dostatečné. ČTK tyto informace sdělila výkonná ředitelka APRON Kateřina Holnová.

"Nová nařízení nás netěší, ale samozřejmě pravidla budeme dodržovat. Na druhou stranu říkáme, že se vláda vůbec nepoučila. Zavírání gastro provozů ve 22:00 hod. v minulém roce vedlo k tvoření hloučků před restauracemi, lidé si brali alkohol do kelímku s sebou a policie to nijak neřešila," uvedla Holnová.

Např. vinné bary Vinograf standardně zavírají o půlnoci. Stěžejní část dne z hlediska tržeb je podle spolumajitele barů Jana Horešovského večer. Poslední dvě hodiny provozu představují podle něj průměrně 25 až 40 procent denní tržby. "Stejně jako loni můžeme předpokládat, že uzavření provozoven od 22:00 hod. nás ekonomicky zasáhne zcela zásadně. Mimochodem, naše již definitivně uzavřená provozovna Vinograf v Míšeňské ulici se dostala do problémů právě kvůli omezování provozní doby. Pokud provozujeme vinný bar od 16:00 hod., zavírat ve 22:00 hod. nedává téměř smysl," řekl.

S ohledem na šíření nákazy by se podle Horešovského mohlo zdát omezení provozu gastronomických zařízení jako logické. Není to podle něj ale pravda. "Pokud by vláda dělala svou koncepční práci dobře, vůbec jsme se nemuseli v nynější situaci ocitnout," uvedl. Je podle něj proto naprosto nepřijatelné, aby státní podpora tvořila jen pouhý zlomek ztrát.

"Po ukončení lockdownu na konci května jsme žádali po všech složkách státu, aby byly nadefinované scénáře, co se má dít ve chvíli, kdy pandemie nabírá na síle. Vláda neudělala vůbec nic a teď vydává nařízení, které my nedoporučujeme, a které neodráží zkušenost z loňského roku," prohlásila Holnová. Je podle ní potřeba upravit v pondělí schválené kompenzace.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»