Provozuje:
Juris Real Estate

V Praze v Podolí vyroste netradiční cyklokavárna.

Budou ji tvořit tři velkoobjemové lodní kontejnery. Kavárna Musette bude stát v Podolí u oblíbené cyklostezky. Inspiraci získal vlastník Petr Mandel v Austrálii.

V Praze v Podolí vyroste netradiční cyklokavárna.

autor. JURIS REAL

Budou ji tvořit tři velkoobjemové lodní kontejnery. Kavárna Musette bude stát v Podolí u oblíbené cyklostezky. Inspiraci získal vlastník Petr Mandel v Austrálii.

Originální kavárna ze tří kontejnerů vyroste během tří měsíců nedaleko křižovatky Jeremenkova v Podolí na jaře 2016. O pronájmu pozemku nyní jedná investor s magistrátem. K tomu je potřeba i stavební povolení. „Veškerý prostor kavárny je věnován cyklistice a milovníkům tohoto sportu. Na televizi bude možné sledovat cyklistické závody z celého světa, stěny ozdobí portréty slavných cyklistů a k dispozici budou i tematicky zaměřené časopisy,“ popisuje svou představu Petr Mandel, který plánuje v horizontu pěti let otevřít devět takových podniků. Kromě Prahy chce mít další Hradci Králové, Olomouci, Českých Budějovicích, Pardubicích a Mělníku. Cyklokavárnu navrhly architektky Klára Makovcová a Pavlína Macháčková z ateliéru MMM-architekti. V interiéru použily industriální materiál - surovou ocel, březovou překližku, sklo a černou barvu. „Cyklokavárnu v Podolí vyrobíme z použitých lodních kontejnerů High CUBE Container o délce 12,2 metru, šířce 2,44 metru a výšce 2,9 metru. Kontejnery koupíme od společností, které prodávají nepotřebné lodní kontejnery pro různá použití. Nejčastěji jako dočasné sklady,“ popisuje Mandel.

Kavárna se sportovním duchem bude mít venkovní sezení na předzahrádce s velkým stojanem na kola. V další části před kontejnerem bude o letních víkendech servis kol pro širokou veřejnost. Kontejnery zůstanou z venkovní strany v původní podobě včetně všech popisů a barevnosti. Kavárna tak bude modro-žluto-červená s jménem kavárny a logem Share the Road, což je iniciativa, která se snaží o zlepšení bezpečnosti cyklistů na silnicích. Interiér bude zařízený nábytkem od českých firem. Kontejnery v podolské cyklokavárně jsou řazeny vedle sebe s třímetrovým odskokem. Takové umístění podporuje podélný směr cyklostezky. „Přesahující konce dvou kontejnerů z jižní strany dispozice jsou oddělené prosklenou stěnou a tvoří část venkovní kryté terasy. Jeden kontejner slouží jako zázemí baru a toalety pro hosty i zázemí zaměstnanců. Zbylé dva kontejnery tvoří prostor kavárny a kryté jižní terasy,“ vysvětluje architektka Klára Makovcová. Koncepce cyklokavárny vychází z industriálu lodních kontejnerů. Část obvodového plechu kontejneru, ve kterém je umístěn bar, se propisuje do interiéru a tvoří tak stěnu oddělující zázemí a součást baru. „Poškozená místa ošetříme bezbarvým nátěrem proti korozi. Okna jsme navrhli hliníkovo-ocelová s černošedou a grafitovou barvou. Prostor kavárny bude mít na obou kratších koncích prosklené stěny,“ popisuje úpravy Makovcová.

Bude tedy nutné udělat veškeré vnitřní vybavení - rozvody, elektro, příčky, podlahy, okna, sociální zázemí pro hosty a personál a vybavení samotného zázemí baru a kavárny. Stěny i strop budou odizolovaný. O klimatizaci se v tuto chvíli neuvažuje. Celkové náklady včetně pořízení tří kontejnerů vyjdou na 2 miliony korun. „V cyklokavárně budou výletníci a cyklisté dotankovávat energii na další cestu, setkají se s jinými podobně „deformovanými“ nadšenci, nechají si udělat servis kola, získají informace o cyklistických trasách v celé České republice a seznámí se s děním ve světové cyklistice prostřednictvím mnoha odborných časopisů. Chceme vytvořit místo, kde je příjemné posedět,“ slibuje Mandel a dodává, že všichni světoví, evropští či olympijští vítězové nebo účastníci jedné z Grand Tour budou mít vždy kávu a zákusek zdarma.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»