Provozuje:
Juris Real Estate

V Pekingu bylo otevřeno druhé mezinárodní letiště.

V čínské metropoli Pekingu bylo včera oficiálně otevřeno nové mezinárodní letiště Ta-sing. Slavnostního obřadu, který se uskutečnil jen pár dní před 70. výročím vzniku komunistické Číny, se zúčastnil i prezident Si Ťin-pching.

V Pekingu bylo otevřeno druhé mezinárodní letiště.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

V čínské metropoli Pekingu bylo včera oficiálně otevřeno nové mezinárodní letiště Ta-sing. Slavnostního obřadu, který se uskutečnil jen pár dní před 70. výročím vzniku komunistické Číny, se zúčastnil i prezident Si Ťin-pching.

Letiště postavené dle návrhu slavné britské architektky iráckého původu Zahy Hadidové se pyšní údajně největším terminálem na světě, má čtyři ranveje a mělo by odbavovat 72 milionů pasažérů ročně, uvedla agentura AP.

Pro čínské hlavní město je Ta-sing druhým mezinárodním letištěm. Nachází se na stejnojmenném jižním předměstí metropole zhruba 50 kilometrů od centra.

Hlavní pekingské mezinárodní letiště je podle počtu přepravených pasažérů druhé největší na světě po letišti Hartsfield-Jackson v Atlantě ve Spojených státech.

Jeho kapacita ale nestačí a lety bývají často zpožděny. Nové letiště by mělo jeho provozu odlehčit.

Letiště Ta-sing, které z ptačí perspektivy vypadá jako mořská hvězdice, navrhla před svou smrtí světoznámá architektka Hadidová s čínskými partnery.

Komplex byl vybudován za necelých pět let, přičemž náklady na stavbu dosáhly podle zpravodajského serveru BBC kolem 11 miliard dolarů (258 miliard Kč), podle jiných zdrojů ale byly celkové náklady na projekt podstatně vyšší.

Předpokládá se, že do roku 2025 bude letiště Ta-sing odbavovat 72 milionů cestujících ročně, pak by to mělo být až 100 milionů za rok.

Sloužit bude nejen více než 20milionovému Pekingu, ale také např. sousednímu městu Tchien-ťin se 14 miliony obyvatel. S městy letiště spojí vysokorychlostní i běžná železnice, metro a autobusová doprava.

Rekordně velký terminál letiště má podle BBC rozlohu 700.000 metrů čtverečních. Na letiště Ta-sing budou létat hlavně čínské společnosti China Southern Airlines a China Eastern Airlines, ale i 50 zahraničních aerolinií, včetně těch evropských jako British Airways či Finnair.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»