Provozuje:
Juris Real Estate

V Londýně prodávají naši angličtí kolegové nejdražší byt v metropoli.

Není to sice nejcennější byt v Londýně, ale při přepočtu na metr čtvereční se jedná určitě o nejdražší byt v britské metropoli.

V Londýně prodávají naši angličtí kolegové nejdražší byt v metropoli.

autor. JURIS REAL

Není to sice nejcennější byt v Londýně, ale při přepočtu na metr čtvereční se jedná určitě o nejdražší byt v britské metropoli.

Nachází se na jedné z nejlepších adres, na Grosvenorském náměstí ve čtvrti Mayfair, a je na prodej za 591 miliónů korun, tedy 18 miliónů liber. To je suma, která již nenechává v klidu ani jindy tak příslovečně vyrovnané Brity.

Zdá se, že tamní novináři při zjištění, že je byt na prodej, ihned popadli kalkulačky a začali divoce počítat i ty nejnesmyslnější položky. Vše zahájili určením ceny za metr čtvereční, což je v tomto případě 168 460 korun (5130 liber). Odtud byl už krůček k propočítávání cen jednotlivých místností. Hlavní ložnice vychází na 98,5 miliónu korun, což je podle britských médií 17krát více, než průměrná cena celého bytu v Anglii nebo Walesu. A samozřejmě nechybí ani sdělení, že koupelna tohoto bytu stojí 8 865 000 korun.

Okna čtyřložnicového bytu nabízejí panoramatický výhled na náměstí. Stěny jsou obloženy bílými panely, jejichž okraje zdobí zlaté lineární vzory. Stropy mají bohaté štukování. Tam, kde nejsou bílé stěny, nastupují luxusní dřevěné obklady, jejichž řemeslné provedení je doslova na mistrovské úrovni. Designéři při návrhu interiéru často pracovali se zrcadly. Obložili jimi některé stěny v kuchyni, ve vstupní hale i v dalších částech bytu. V bytě je i na zakázku navržená parketová podlaha.

Dvojitá vstupní hala má úctyhodných 13 metrů na délku. Na každém z jejích konců je velký mramorový krb a na jižní straně hned pět velkých oken. Jídelně s velkými okny vévodí elegantní stůl se skleněnou deskou pro desítku stolovníků. Nad ním visí rozložitý křišťálový lustr. Také kuchyň - kde se zároveň snídá - je navržena na zakázku, přičemž je vybavena špičkovými spotřebiči značek Gaggenau a Miele. Byt má i útulnou místnost s domácím kinem, kde se člověk pohodlně zaboří do sedačky, pustí si svůj oblíbený film a takříkajíc zapomene na okolní svět. Příčinou tak závratné finální sumy je fakt, že ceny nemovitostí jen na Grosvenorském náměstí vzlétly od roku 2000 o zarážejících 310 procent. Tím se stalo i nejdražším náměstím Londýna (s využitím autor pod pseudonymem nes. Nejdražší byt v Londýně je na prodej. Připravte si 600 miliónů {citováno 31. 3. 2014}. Dostupný z http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/331562-nejdrazsi-byt-v-londyne-je-na-prodej-pripravte-si-600-milionu.html).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»