Provozuje:
Juris Real Estate

V Japonsku propukly spory kolem budoucího Olympijského stadionu.

Jen několik týdnů poté, co se vezli na vlně euforie z vítězství Tokia v boji o uspořádání letních olympijských her v roce 2020, spadli organizátoři doslova zpět na zem.

V Japonsku propukly spory kolem budoucího Olympijského stadionu.

autor. JURIS REAL

Jen několik týdnů poté, co se vezli na vlně euforie z vítězství Tokia v boji o uspořádání letních olympijských her v roce 2020, spadli organizátoři doslova zpět na zem.

Stáhl je tam spor o impozantní architektonický kousek, který měl být centrem her.

Jak napsala agentura AFP, jedná se o futuristický, cyklistické helmě podobný stadion, podle kritiků příliš velký a podle dalších příliš drahý projekt.

"Lidé nemají vždycky rádi velké budovy. Až skončí olympiáda, bude se na ni muset dívat spousta lidí," řekl Fumihiko Maki, cenami ověnčený japonský architekt, který je autorem například jedné z nových věží newyorského komplexu Světového obchodního centra.

Navrhovaný stadion je dílem britsko-irácké architektky Zahy Hadid. Stát má v západní části Tokia na místě, kde je národní stadion a v okolí mnoho parků a velká šintoistická svatyně.

Podle plánů se má zvedat do výšky 70 metrů a mít kapacitu 80.000 míst. Díky tomu by stadion byl viditelný z kteréhokoli místa západního Tokia včetně pečlivě udržovaného Národního parku Šindžuku. "Je důležité, aby ho lidé neviděli, pokud nebudou chtít," uvedl Maki. "Pokud se uvnitř nebudou konat žádné akce, pak je to jen obrovský objekt."




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»