Provozuje:
Juris Real Estate

V Česku roste počet dražeb, nicméně vyvolávací ceny klesají.

V Česku mírně roste počet dražeb, vyvolávací ceny ale naopak klesají. Loni dražební kanceláře uskutečnily za celý rok 2 966 dražeb, letos jich bylo již přes 3 000.

V Česku roste počet dražeb, nicméně vyvolávací ceny klesají.

autor. JURIS REAL

V Česku mírně roste počet dražeb, vyvolávací ceny ale naopak klesají. Loni dražební kanceláře uskutečnily za celý rok 2 966 dražeb, letos jich bylo již přes 3 000.

Loni se v dražbách prodal majetek za více než tři miliardy, letos bude finanční objem dosažený vydraženým pravděpodobně nižší. ČTK to uvedl Josef Machů z brněnské dražební společnosti Prokonzulta.

Ta letos vydražila majetek za 450 milionů, mezi českými dražebními kanceláři je to zatím nejvíce. Podle Machů může být větší počet dražeb způsobený také tím, že se od letoška do statistik započítávají i elektronické dražby.

Letos dražební kanceláře zatím vydražily majetek za 2,4 miliardy korun. "Celkový finanční objem bude letos nižší, než tomu bylo vloni, to znamená, že jsou celkově o něco nižší ceny dosažené vydražením. Není to ale proto, že by se méně licitovalo než dřív, jsou i o něco menší vyvolávací ceny, protože se draží menší věci," uvedl Machů.

V předchozích letech byly podle něj dražby v řádech stovek milionů korun běžné. "Letos se dají spočítat na prstech jedné ruky," uvedl Machů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»