Provozuje:
Juris Real Estate

V Českém domě v Moskvě končí od června hotelový a restaurační provoz.

V Českém domě v Moskvě od června dočasně končí restaurační i hotelový provoz. Informovala o tom Česká televize a následně to ČTK potvrdilo ministerstvo zahraničí.

V Českém domě v Moskvě končí od června hotelový a restaurační provoz.

autor. JURIS REAL, ČTK

V Českém domě v Moskvě od června dočasně končí restaurační i hotelový provoz. Informovala o tom Česká televize a následně to ČTK potvrdilo ministerstvo zahraničí.

Důvodem je diplomatická roztržka mezi Českou republikou a Ruskem, která vedla ke snížení počtu zaměstnanců na české ambasádě i ruských pracovníků, které Češi v Moskvě zaměstnávali.

Generální ředitel Českých center Ondřej Černý v dopise zákazníkům zařízení uvedl, že bytových a kancelářských pronájmů v Českém domě se situace nedotkne.

Diplomatická roztržka mezi ČR a Ruskem vypukla před dvěma týdny. Česká republika v návaznosti na odhalení bezpečnostních složek, podle nichž jsou ze dvou explozí munice ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 důvodně podezřelí agenti GRU, vyhostilo 18 pracovníků ruské ambasády.

Rusko v odvetném kroku prohlásilo nežádoucími osobami 20 zaměstnanců českého velvyslanectví v Moskvě. Rusko současně označilo český postup za nepřátelský akt.

Později česká diplomacie informovala o nuceném odchodu dalších ruských diplomatů z ČR do konce května a Rusko oznámilo, že přechází v počtech pracovníků ambasád "na striktní paritu", počty tak budou stejné.

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) ve čtvrtek v rozhovoru na webu Seznam Zprávy uvedl, že o budoucnosti Českého domu bude hovořit na vládě. "Nechci teď nic předjímat, musíme si dát na stůl všechny varianty," řekl serveru.

Ministerstvo zahraničí oznámilo, že činnost hotelového komplexu byla nehledě na aktuální situaci omezena kvůli epidemické situaci v Rusku.

"Pro uzavření restauračního zařízení Českého domu Moskva hovoří i skutečnost, kdy v posledním období byl díky omezení činnosti hotelové části a místním epidemiologickým omezením její provoz ekonomicky nevýhodný," konstatovalo ministerstvo v tiskové zprávě.

Bytového a kancelářského komplexu se omezení činnosti netýká. Ministerstvo společně s Českými centry nadále posuzuje další varianty fungování Českého domu. Vedení resortu bude rozhodovat o dalším postupu v příštích týdnech.

Český dům v Moskvě je největším areálem ve vlastnictví České republiky v zahraničí. Jde o rozsáhlý komplex, nacházející se asi půl kilometru od budovy českého velvyslanectví a 2,5 kilometru od Rudého náměstí a Kremlu.

Dům disponuje 122 kancelářemi, 131 byty a 87 hotelovými pokoji, nabízí také konferenční místnosti, salonky, business centrum, jsou v něm restaurace, pivnice, bar, tělocvična, venkovní hřiště, posilovna nebo sauna. Kromě obchodu slouží i pro propagaci české kultury v Rusku.

Český dům byl dokončen v roce 1986. Od počátku bylo jeho úkolem vytvářet zázemí pro české exportéry, po rozdělení Československa přešel do majetku České republiky.

Nyní je dům součástí sítě Českých center, což je příspěvková organizace ministerstva zahraničních věcí. Správu Českého domu převzala v roce 2002 poté, co byl v pronájmu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»