Provozuje:
Juris Real Estate

Uvolnění omezení podle názorů kinařů problém návštěvnosti nevyřeší.

Uvolnění dalších omezení, která měla bránit šíření koronavirové nákazy, podle provozovatelů kin problémy s nízkou návštěvností nevyřeší.

Uvolnění omezení podle názorů kinařů problém návštěvnosti nevyřeší.

autor. JURIS REAL, ČTK

Uvolnění dalších omezení, která měla bránit šíření koronavirové nákazy, podle provozovatelů kin problémy s nízkou návštěvností nevyřeší.

V divadlech a kinech je sice možné např. zakoupit občerstvení, v hledišti při promítání se ale nebude dál smět konzumovat, což výraznou část diváků podle některých provozovatelů od návštěvy kina odradí.

Toto zjištění vyplývá z ankety ČTK. Nemoc se podle zdravotnických statistiků v ČR nyní vyskytuje jen v místních ohniscích.

"Zmar našeho podnikání v kinech tak bohužel bude pokračovat dál," sdělil ČTK výkonný ředitel sítě CineStar Jan Bradáč. Např. možnost znovu nabízet občerstvení bez toho, aby si ho lidé mohli také odnést do sálu, kinům podle něj vůbec nepomůže. Bez občerstvení podle něho nebude totiž do kina vůbec chodit více než 50 procent diváků. Vstupenky podle zástupců filmového průmyslu přitom tvoří až 70 procent jejich příjmů. "Je to naprosto zoufalá situace a absurdní řešení. Cítíme se už těmito typy rozhodnutí ministerstva zdravotnictví a potažmo vlády diskriminováni. Je to v podstatě totéž jako by vám v restauraci řekli, že si můžete dát jídlo, ale již nic k pití. Nejde pouze o ztrátu tržeb, o které nenávratně přicházíme, ale hlavně o absenci jednoho ze zásadních motivačních faktorů, kvůli kterým - vedle filmů samotných - do kin dnes diváci chodí," konstatoval.

Konkurenční multiplex Cinema City zatím svá kina vůbec neotevřel. Znovuobnovení provozu podle oficiálního vyjádření odloží do doby, než bude moci nabízet kompletní služby. "Rádi otevřeme svá kina co nejdříve a těšíme se, až opět divákům nabídneme skvělý filmový zážitek tak, jak jsou na něj zvyklí. Se širokou nabídkou filmů a občerstvením v podobě nejen popcornu a nápojů. Toto nám momentálně současná situace neumožňuje," píše ve svém prohlášení společnost Cinema City.

Klasická kina mohla zahájit omezený provoz 11. května, první premiéry uvedla kina o tři dny později. Jednalo se však o divácky méně atraktivní tituly.

Prvním filmem, u něhož se očekávala větší návštěvnost, se stala česká komedie Bourák. Snímek, v němž se v titulní roli představuje Ivan Trojan pod režisérskou taktovkou svého bratra Ondřeje, za premiérový víkend vidělo 16.000 lidí, kteří v pokladnách kin nechali 2,3 milionu korun.

To je méně, než je u podobných titulů obvyklé. Např. Chlap na střídačku vydělal letos v únoru v premiérovém víkendu přes 11,5 milionu korun od víc než 77.000 diváků.

Divadla, která se po začátku rozvolňování opatření proti šíření koronaviru vrátila ke hraní alespoň pro malou část publika, naopak vítají další vládní kroky.

Jejich provozovatelé dávají do prodeje další vstupenky na uvolněná místa, některá již nabízejí celou svou kapacitu, jiná ale zareagovat nestačila.

"Například my otevíráme naši letní scénu pod žižkovskou věží 1. července, první pro nás relevantní rozvolnění přišlo 8. června, takže nám zbývají pouhé tři neděle na to, abychom prodali skoro 20.000 vstupenek, což je za tak krátkou dobu téměř nemožné. Tři měsíce jsme nemohli prodávat vstupenky, protože jsme nevěděli, zda budeme moct hrát," uvedl vlastník Divadla Kalich Michal Kocourek.

Už od 10. června začali hrát např. na Letní scéně Vyšehrad, kde se dnes v rámci Metropolitního léta hereckých osobností uskuteční česká premiéra hry Duety s Monikou Absolonovou a Filipem Blažkem. Režie čtyř hereckých a pěveckých duetů z pera Petera Quiltera se ujal Jakub Nvota.

Návštěvníci na představení musí mít roušky a mohou si zakoupit občerstvení v bufetu, ale nemohou si je odnést do hlediště. S vlastním občerstvením je pořadatelé nevpustí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»