Provozuje:
Juris Real Estate

Úrokové sazby padají jako podzimní listí.

Pětileté fixace i za 1,79 procenta.

Úrokové sazby padají jako podzimní listí.

autor. JURIS REAL

Pětileté fixace i za 1,79 procenta.

Na podzim některé banky znovu snižují úrokové sazby u hypoték. Sazby kolem dvou procent u pětiletých fixací už nejsou žádnou vzácností.

Ale při troše štěstí si můžete vzít i hypotéku s úrokovou sazbou 1,79 procenta, musíte ale splnit určité podmínky.

UniCredit Bank momentálně uvádí na trh nový hypoteční koncept „vše za cenu jedné“ pro nejžádanější hypotéky: tříleté a pětileté fixace a hypotéky s variabilní úrokovou sazbou. Všechny uvedené hypotéky mají úrokovou sazbu ve výši 1,79 % p.a.

Nabídka je platná od 3. listopadu jak pro Českou republiku, tak pro Slovensko a vztahuje se na nové bydlení a refinancování stávajícího. Pro takhle výhodnou sazbu si musíte do banky ale pospíšit. Atraktivní nabídku může využít pouze prvních 1000 klientů. Pro získání takhle nízké úrokové sazby si také musíte ale sjednat další finanční produkty, a to jednorázové pojištění CARDIF, aktivně využívat účet v UniCredit Bank a aktivně využívat kreditní kartu u této banky.

„Dosud všechny banky nabízely velmi zajímavé úrokové sazby, a to díky příznivým podmínkám na trhu. Klient je však vždy postaven před dilema, jestli si vybrat 3-letou či 5-letou fixní hypotéku nebo hypotéku s variabilní úrokovou sazbou,“ říká Giovanni Guidi, ředitel retailového bankovnictví UniCredit Bank. „S naší novou nabídkou klient získá nejenom nejlepší úrokovou sazbu, ale také výhodné podmínky bez dalšího přemýšlení jaký typ úrokové sazby či fixačního období si má vybrat,“ dodává Guidi.

Časově omezenou nabídku má i Raiffeisenbank

Raiffeisenbank v rámci tradičních Hypodnů zlevňuje hypotéky o 0,2 procentního bodu. „Zvýhodněnou sazbu klient získá, pokud si v rámci Hypodnů na pobočce nechá připravit orientační propočet a následně uzavře hypoteční smlouvu do 11. prosince 2014. Po podpisu smlouvy pak od banky získá bonus ve výši 4000 Kč,“ řekl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Hypodny u Raiffeisenbank jsou časově omezené a trvají od 29. září až do 11. listopadu.

Hypoteční banka nabízí podzimní kampaň s názvem Pěkná hypotéka. Akce se vztahuje na všechny typy úvěrů s výší úvěru od 1 000 000 Kč včetně a s dobou fixace na 3 a 5 let mimo hypotéky s LTV od 71 % do 100 %, předhypotečního úvěru, americké hypotéky a převzetí dluhu. Podmínkou je sjednání pojištění úvěru v ČSOB Pojišťovně a inkaso splátky z běžného účtu v ČSOB/ERA.

V tabulce uvádíme úrokové sazby z internetových stránek bank. Přehled slouží k orientačnímu srovnání. Banky ke klientům většinou přistupují individuálně a záleží na dalších aspektech, například bonitě klienta nebo hodnotě zástavy nemovitosti.

Aktuální úrokové sazby – listopad 2014

Banka

1 fixace

3 fixace

5 fixace

LTV*

Česká spořitelna

3,79

2,89

2,69

do 100 %

ČSOB

3,89

2,79

2,79

do 70 %

Equa Bank

3,69

2,09

2,09

do 100 %

Fio banka

2,8

2,19

2,19

do 70 %

GE Money Bank

3,05

2,34

2,34

do 85 %

Hypoteční banka

3,79

2,54

2,59

do 70 %

Komerční banka

3,39

2,79

2,79

do 85 %

LBBW (nově Expobank)

4,01

2,81

2,79

do 90 %

mBank

2,74

2,09

2,44

od 51 % do 80 %

Raiffeisenbank

3,43

2,19

2,19

do 100 %

UniCredit Bank

4,04

1,79

1,79

do 85 %

Sberbank

3,89

2,49

2,26

do 70 %

Wüstenrot

3,54

2,09

2,24

do 85 %

Poznámky k jednotlivým nabídkám bank:

Česká spořitelna: Úrokové sazby zohledňují slevu za splácení z aktivního Osobního účtu ČS (Osobního konta ČS), slevu za výši hypotéky, slevu za sjednané pojištění schopnosti splácet od PČS pro případ smrti, plné invalidity, pracovní neschopnosti a ztráty zaměstnání a v případě fixace na 3–5 let slevu za službu Hypotéka s prémií.

ČSOB: V uvedených úrokových sazbách je započtena sleva za splácení úvěru formou inkasa z účtu u ČSOB/ERA ve výši 0,10 % p.a. Sazby jsou uvedeny před slevou za využití pojištění 2 ze 3 u ČSOB Pojišťovny ve výši 0,20 % (pojištění nemovitosti nebo pojištění domácnosti a pojištění úvěru). Nesplnění kterékoliv z uvedených podmínek pro slevy není překážkou poskytnutí hypotečního úvěru, v takovém případě však nevzniká nárok na příslušnou slevu z úrokové sazby.

Expobank: Platí pro IQ Hypotéka na bydlení a rekreaci, IQ Hypotéka na pronájem, Hypotéka hypoték – refinancování účelové hypotéky, IQ Hypotéka Multi – konsolidace účelových hypoték, IQ Hypotéka Energie.

Fio: Výše uvedené úrokové sazby jsou minimální, tj. s nejnižší možnou rizikovou přirážkou a s využitím veškerých poskytovaných slev.

Hypoteční banka: V uvedených úrokových sazbách je započtena sleva za splácení úvěru formou inkasa z účtu u ČSOB/ERA ve výši 0,10 %. Sazby jsou uvedeny před slevou za využití pojištění u ČSOB Pojišťovny ve výši 0,10 % (pojištění nemovitosti nebo pojištění domácnosti a pojištění úvěru) a také před slevou v rámci platné akční nabídky Podpora pojištění ve výši 0,10 %.

mBank: Uvedené úrokové sazby jsou při sjednání pojištění.

Raiffeisenbank: úrokové sazby jsou včetně slevy za vedení účtu v bance, za pojištění a kampaňové slevy 0,2 % v rámci podzimních Hypodnů.

Sberbank: Sazby zahrnují aktivní využívání FÉR konta (jinak +0,4 p. b.) a realizaci pojištění schopnosti splácet (jinak +0,2 p.b.). Sazby jsou platné pro hypoteční úvěry a pro amerikcé hypotéky nad 1 mil. Kč (jinak +0,1 p.b).

UniCredit Bank: ÚROKOVÉ SAZBY ZAHRNUJÍ TYTO SLEVY Z ÚROKOVÉ SAZBY

Sleva za jednorázové pojištění CARDIF 0,50%

Sleva v případě aktivně využívaného účtu v UCB 0,50%

Sleva za aktivní využívání kreditní karty UCB 0,10 %

Wüstenrot: Uvedené úrokové sazby jsou platné za podmínky uzavření Skupinového hypotečního pojištění nebo životního pojištění Wüstenrot ProSichr nebo Wüstenrot ProBudoucnost nebo Wüstenrot ProRodinu nebo Wüstenrot ProKaždýPád a současně pojištění stavby Wüstenrot ProDomov a současně vinkulace pojistných plnění a zástavní právo k pojištěné nemovitosti ve prospěch banky. Při nesplnění těchto podmínek je sazba navýšena o 0,2 % p.a.

U hypotéky v rozmezí 70–85 % hodnoty zajištění s 1letou, 2letou, 3letou a 5letou fixací je sazba navýšena o 0,25 % p. a.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»