Provozuje:
Juris Real Estate

Ulice Na Příkopě v Praze je 22. nejdražší nákupní ulicí světa.

Pražská ulice Na Příkopě postoupila v žebříčku 68 nejdražších ulic světa z loňského 23. na letošní 22. místo. Nejdražší je horní část Páté avenue v New Yorku, kterou těsně následuje hongkongská Causeway Bay.

Ulice Na Příkopě v Praze je 22. nejdražší nákupní ulicí světa.

autor. JURIS REAL

Pražská ulice Na Příkopě postoupila v žebříčku 68 nejdražších ulic světa z loňského 23. na letošní 22. místo. Nejdražší je horní část Páté avenue v New Yorku, kterou těsně následuje hongkongská Causeway Bay.

Na třetí místo se posunula New Bond Street v Londýně, která je nejdražší ulicí v Evropě.

Roční nájemné Na Příkopě činí necelou desetinu nájemného na Páté avenue.

Toto zjištění vyplývá ze studie poradenské společnosti Cushman & Wakefield, kterou má ČTK k dispozici.

Cushman & Wakefield každoročně ke konci června hodnotí 451 nejvěhlasnějších nákupních destinací v 68 zemích. V žebříčku figuruje vždy jedna nejdražší ulice z každé země.

Podle letošního vydání dosahuje průměrné roční nájemné za metr čtvereční v ulici Na Příkopě 2.640 eur (asi 67.480 korun), meziročně o desetinu více. Na stejnou úroveň se dostala Pařížská ulice, kde nájmy meziročně vzrostly o 12,8 procenta.

Do letošního žebříčku ovšem byla podle pravidel vybrána ulice Na Příkopě, protože v něm figurovala i loni a Pařížská se jí pouze vyrovnala.

"V závislosti na přesné lokaci dané jednotky mohou být hodnoty nájmů v obou ulicích podobné. Jedná-li se o výjimečné jednotky co do rozlohy, rohového umístění, designu či velikosti výkladové plochy, nájemné může přesahovat i 3.000 eur za metr čtvereční ročně," uvedl partner Cushman & Wakefield Jan Kotrbáček. S rekonstrukcí obchodně-administrativního komplexu Savarin ve vnitrobloku mezi Václavským náměstím a ulicemi Na Příkopě, Panská a Jindřišská podle Kotrbáčka přijdou do ulice Na příkopě atraktivnější nájemci, kteří o ni projevují velký zájem. "Do budoucna také očekáváme, že se nájmy na Václavském náměstí budou vyrovnávat těm Na Příkopě, a to právě díky plánovaným revitalizacím. Nejvýznamnější bude revitalizace spodní části Václavského náměstí, již zmiňovaný Savarin a výstavba nové multifunkční budovy na rohu Opletalovy ulice," doplnil Kotrbáček.

Na londýnské New Bond Street vzrostly nájmy v meziroční komparaci v průměru o 37,5 procenta. Díky tomu vystřídala na pozici nejdražší evropské ulice pařížskou Champs Élysées.

Z okolních zemí se Maďarsko s ulicí Vaci utca umístilo na 32. pozici, Varšavská ulice Nowy Swiat obsadila 38. místo a Slovenská Obchodna ulica v Bratislavě 51. příčku.

"Ve srovnání s ostatními zeměmi střední Evropy je Česká republika výrazně napřed. Svědčí to o vyspělosti a atraktivitě zdejšího high streetu. Mezi jeho hlavní výhody patří skutečnost, že je kompaktně umístěn v historickém centru Prahy v tzv. trojúhelníku, který tvoří Národní třída, Náměstí Republiky a horní část Václavského náměstí a Muzea. Je tedy dobře přístupný jak pro místní, tak pro turisty," uzavřel Kotrbáček.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»