Provozuje:
Juris Real Estate

U poptávky a prodeje nemovitostí v metropoli roste podíl rusky hovořících lidí.

Praha je stále vyhledávanou destinací pro koupi nemovitostí ze strany občanů bývalého Sovětského svazu. Společnost LEXXUS zaznamenává trvalý zájem rusky hovořící klientely o bydlení v české metropoli.

U poptávky a prodeje nemovitostí v metropoli roste podíl rusky hovořících lidí.

autor. JURIS REAL

Praha je stále vyhledávanou destinací pro koupi nemovitostí ze strany občanů bývalého Sovětského svazu. Společnost LEXXUS zaznamenává trvalý zájem rusky hovořící klientely o bydlení v české metropoli.

Aktuálně tvoří přibližně 8 –10 procent z celkové poptávky. Vyplývá to z průzkumu, který si společnost LEXXUS k této klientele nechala udělat.

Rusky hovořící klientela většinou nakupuje bydlení na investici nebo k vlastnímu využití. Jde tedy spíše o menší bytové jednotky o velikosti 1+kk a 2+kk. Pokud kupují bydlení pro sebe, často jsou to velké rezidence: rodinné domy v žádaných lokalitách nebo luxusní rozměrné byty v centru Prahy. „Poměr nákupu nemovitosti pro investici a pro vlastní bydlení je zhruba stejný,“ říká partner společnosti LEXXUS Denisa Višňovská.

Nejčastěji žádanými lokalitami je centrum Prahy nebo naopak příměstské okrajové lokality hlavního města (západní i východní část), výjimkou nejsou ani oblasti Prahy 5 nebo Prahy 6.

V případě rusky hovořících klientů se zájmem o nemovitosti v Praze jde nejčastěji o občany žijící v hlavním městě Ruské federace – Moskvě. Dále přicházejí z měst, ve kterých jsou zdrojem výroby nebo financí plyn nebo nafta. Příjmy tam jsou v porovnání s jinými městy a lokalitami i desetkrát vyšší. Patří sem například města Sankt-Peterburg, Novosibirsk nebo Ekaterinburg. Zájem ze strany rusky hovořících klientů je po celý rok konstantní. Pokles společnost LEXXUS eviduje pouze v letních měsících. „Je to odlišnost oproti českým klientům. Ti nejčastěji nakupují nemovitosti na jaře a na podzim. Rusky hovořící klientelu zima od nákupu nemovitostí nijak neodrazuje,“ vysvětluje Denisa Višňovská.

Společnost LEXXUS na rostoucí zájem reagovala zřízením samostatného oddělení určeného pro rusky a ukrajinsky hovořící klienty v jejich mateřském jazyce.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»