Provozuje:
Juris Real Estate

U budovy pražského kongresového centra má vyrůst nová budova.

U pražského Kongresového centra (KCP) by měla v příštích letech vyrůst nová budova. Stát bude na pozemku na jižní straně hlavní budovy a sloužit bude zejména pro výstavnictví. ČTK to sdělil generální ředitel KCP Michal Kárník.

U budovy pražského kongresového centra má vyrůst nová budova.

autor. JURIS REAL

U pražského Kongresového centra (KCP) by měla v příštích letech vyrůst nová budova. Stát bude na pozemku na jižní straně hlavní budovy a sloužit bude zejména pro výstavnictví. ČTK to sdělil generální ředitel KCP Michal Kárník.

KCP čeká v následujících letech kompletní rekonstrukce, opraveny budou interiéry i fasáda hlavní budovy.

"Do konce letošního roku bychom rádi vypsali soutěž na novou budovu. Až splníme všechny zákonem dané lhůty, tak bychom rádi představili finální projekt za rok touto dobou," řekl Kárník. Kdy by měla budova, na jejíž výstavbu má centrum vyčleněno 200 milionů korun, stát, neuvedl. Nová budova, která má vytvořit nyní chybějící výstavní plochy, vyroste na jih od hlavní budovy na ploše současného parkoviště. To ale nezanikne, protože budova bude stát na sloupech nad ním a bude propojena s tou stávající tak, aby mohli delegáti kongresů mezi oběma přecházet. KCP čeká i celková rekonstrukce, kdy se chystá změna dispozice vnitřních prostor. Vyměněny budou podlahy, podhledy, ostění i osvětlení. Změna čeká i orientační systém uvnitř budovy. Opraveny nebo vyměněny budou také židle, stoly a další vybavení včetně audiovizuální techniky. KCP se chystá předělat i technologie, tedy rozvody nebo požární a bezpečnostní systémy, kotelnu a nově natřena bude i fasáda.

Většinovým vlastníkem KCP je stát, menšinovým pak hlavní město Praha s podílem 45,65 procenta. Centrum mělo ke konci loňského roku 234 zaměstnanců a základní kapitál 3,68 milionu korun.

Jeho součástí je zmíněný hotel a rovněž Business Centrum Vyšehrad. V roce 2014 skončilo centrum ve ztrátě 69 milionů korun, na hospodaření se podepsal dnes již splacený dluh a vyplacení nájemce hotelu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»