Provozuje:
Juris Real Estate

Tisíc dotazů ke stavebnímu právu

Zajímá vás, co je to drobná stavba, podkroví, zda potřebujete povolení k umístění antény či kde může obec žádat o dotaci pro pořízení územního plánu?

Tisíc dotazů ke stavebnímu právu

autor. JURIS REAL

Zajímá vás, co je to drobná stavba, podkroví, zda potřebujete povolení k umístění antény či kde může obec žádat o dotaci pro pořízení územního plánu?

Právě pro takové případy je zřízen otevřený a průběžně aktualizovaný katalog otázek a odpovědí, nazvaný 1000 otázek ke stavebnímu právu.

Je součástí Konzultačního střediska ke stavebnímu právu. Činností Konzultačního střediska byl Ministerstvem pro místní rozvoj ČR (MMR ČR) pověřen Ústav územního rozvoje (ÚÚR). Konzultační středisko má za cíl sjednocovat postupy pro výkon státní správy při aplikaci stavebního zákona č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Z čeho katalog vychází?

Z databáze Konzultačního střediska, která zahrnuje přes 4000 zodpovězených otázek, jež byly od 1. 10. 2006 přijaty, zpracovány a zodpovězeny, ať již formou zveřejnění na webových stránkách, nebo odpovědí jednotlivým tazatelům a v neposlední řadě také formou metodických návodů a doporučení. Otázky tedy vycházejí ze skutečných dotazů, jsou ale zevšeobecněny, případně upraveny tak, aby daný problém mohl být řešen a vysvětlen z více úhlů pohledu. Po legislativní novele č. 350/2012 Sb., zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, která je účinná od 1. 1. 2013, prošla rubrika rozsáhlou aktualizací. Při ní byly některé původní okruhy zjednodušeny nebo doplněny a otázky, které zcela pozbyly na aktuálnosti, smazány. Celkem bylo aktualizováno přes 270 odpovědí z problematiky územního plánování. Odpovědi obsahují tam, kde je to účelné, odkazy na metodické návody, publikace aj., uveřejněné na stránkách MMR ČR, ÚÚR a dalších. Jednotlivé odpovědi jsou opatřeny datem zveřejnění nebo datem jejich aktualizace.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»