Provozuje:
Juris Real Estate

Thomayerova nemocnice v Krči potřebuje investice za tři mld. korun.

Plánuje rekonstrukci budovy plicního oddělení za 270 milionů korun, stavbu urgentního příjmu za miliardu korun a zateplení budov za 500 milionů.

Thomayerova nemocnice v Krči potřebuje investice za tři mld. korun.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Plánuje rekonstrukci budovy plicního oddělení za 270 milionů korun, stavbu urgentního příjmu za miliardu korun a zateplení budov za 500 milionů.

Informace zazněly na tiskové konferenci po návštěvě premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) v nemocnici.

Podle Babiše mají jeho současné návštěvy pražských nemocnic souvislost s požadavkem primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) na výstavbu nové nemocnice v Letňanech. Navštívit hodlá ještě Všeobecnou fakultní nemocnici, která má podle něj také objekty ve špatném stavu.

Nejurgentnější v Thomayerově nemocnici je podle Babiše rekonstrukce objektu plicní kliniky, jejíž stav označil za "absolutní katastrofu".

"Projekt je hotový, nejpozději počátkem roku 2021 se začne stavět. Hotovo by mělo být v roce 2023," řekl premiér. Nejstarší budovy nemocnice v pocházejí z konce 20. let minulého století, jsou navíc památkově chráněné. Plicní klinika je dle ředitele nemocnice Zdeňka Beneše v Česku unikátní, stará se o pacienty s tuberkulózou.

Podle ministra zdravotnictví jsou připravené také projekty na zateplení z Operačního fondu Životní prostředí za půl miliardy korun. Měnit by se měla okna, topení a zateplovat fasády.

Velkou investicí, která měla v roce 2015 odhadované náklady asi 850 milionů korun, je stavba plánovaného urgentního příjmu u vstupu do areálu nemocnice. Podle Babiše musí vedení nemocnice dodat aktualizovaný projekt, odhadovaná současná cena je asi miliarda korun.

V blízkosti nemocnice by měla být stanice připravovaného metra D, kterou nemocnice plánuje propojit s novým urgentním příjmem.

Plánuje se také pořízení nových přístrojů nebo sanitek, které převážejí pacienty mezi jednotlivými pavilony nemocnice. "Diskutovali jsme rovněž o přístavbě ke gynekologicko-porodnickému oddělení za 250 milionů korun," dodal Babiš.

Ve čtvrtek premiér a ministr navštívili Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, kde podpořili záměr výstavby objektu traumacentra, kam by se centralizovala akutní péče.

Odhadované náklady jsou asi sedm miliard korun, premiér je přislíbil hledat v rozpočtu na investice, případně v nově vznikajícím rozvojovém fondu plněném bankami.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»