Provozuje:
Juris Real Estate

Středočeský kraj se rozrůstá a doplácí tak na neschopnost Prahy stavět.

Bytová výstavba v hlavním městě se prakticky zastavila, když se v říjnu nezačal stavět ani jeden nový byt v bytových domech. Vyvrcholil tím dlouhodobý problém, který se již dávno netýká jen naší metropole, nýbrž i okolních, přilehlých obcí.

Středočeský kraj se rozrůstá a doplácí tak na neschopnost Prahy stavět.

autor. JURIS REAL (zdroj Ekospol)

Bytová výstavba v hlavním městě se prakticky zastavila, když se v říjnu nezačal stavět ani jeden nový byt v bytových domech. Vyvrcholil tím dlouhodobý problém, který se již dávno netýká jen naší metropole, nýbrž i okolních, přilehlých obcí.

Lidé, kteří na pražském trhu nenajdou vhodný byt, se totiž stále častěji stěhují za hranice hlavního města.

Způsobují tím problémy hlavně okolním malým obcím, které se musí potýkat s abnormálně vysokým rozvojem.

Přesun lidí do středních Čech teď potvrdila i aktuální data Českého statistického úřadu (ČSÚ), podle nichž se do Středočeského kraje z Prahy přestěhovalo o takřka 100 tisíc lidí více, než opačným směrem.

Nejvíce lidí přibylo v Jesenici, Milovicích nad Labem a Říčanech.

Praha tak svou neschopností paralyzuje i další města a obce v okolí. Problémům se však ani tak nevyhne. Většina z těchto lidí se sice odstěhovala, ale dobře placenou práci v hlavním městě neopustila.

Každodenně tak dojíždí a komplikují tím dopravu na všech příjezdových cestách. Že je situace opravdu kritická, potvrdí každý, kdo se někdy pokoušel dostat do Prahy v ranní špičce.

Auta stojí dlouhé minuty zablokovaná v zácpách, cestující v autobusech a vlacích často stojí namačkaní v uličkách přeplněných dopravních prostředků. Ani jejich kapacita totiž zvyšující se migraci pracovní síly už nestačí.

Jedinou cestou, jak z toho ven, je začít stavět. Praha má dostatek vhodných rozvojových ploch, na kterých mohou vyrůst desítky tisíc nových bytů.

Ty nejen že udrží pracující v hlavním městě, ale pokud bude povoleno více velkých konkurenčních rezidenčních projektů, tak budou mít pozitivní vliv na cenu bytů. Jen dostatečná nabídka totiž může jejich cenu snížit a učinit vlastní bydlení dostupné více lidem. Vedení hlavního města by proto nemělo otálet a urychleně odblokovat rozvojové lokality a "zaseklý" povolovací proces.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»