Provozuje:
Juris Real Estate

Stavebnictví je na vzestupu.

Roste i poptávka po skladových halách pro různé segmenty podnikání.

Stavebnictví je na vzestupu.

autor. JURIS REAL

Roste i poptávka po skladových halách pro různé segmenty podnikání.

Stavebnictví zažívá příznivé časy. Český statistický úřad eviduje u stavebních podniků s 50 a více zaměstnanci ve 3. čtvrtletí roku 2015 nejvíce zakázek od roku 2013. Konkrétně je to více než 17 tisíc zakázek v hodnotě téměř 150 milionů korun, což je o 5 tisíc zakázek více než na počátku roku 2013.

Poptávka roste i v sektoru výstavby průmyslových a zemědělských skladových hal, které poptávají nejčastěji zemědělci, stavební firmy, ale i jezdecké kluby.

Zemědělské skladové haly zažívají v ČR rozmach.

Zejména v zimním období je pro zemědělce téměř nezbytností uschovat úrodu i stroje pro eliminování případných ztrát. Poptávka po skladových halách je proto největší právě před blížící se zimou. „Zemědělci si uvědomují, jaké finanční ztráty může tuhá zima přinést nepřipraveným. Kvalitní ocelové haly se dají díky prefabrikovaným systémům postavit relativně rychle a jednoduše bez nutnosti svařování přímo na místě,” vysvětlil Jaroslav Nikodým ze společnosti Borga, která se zabývá výrobou skladových hal v Čechách, na Slovensku i v Rakousku.

Skladové haly pro zemědělce musí splňovat mnoho parametrů. Prostory pro skladování sklizených produktů musí být suché, chráněné před nepříznivými vlivy, snadno větratelné a především vytvořené z kvalitních trvanlivých materiálů. Je mimo jiné potřeba zajistit, aby se v dané budově nenacházeli škůdci.

Nutná je rovněž dostatečná izolace a ochrana uskladněného zboží před přímými slunečními paprsky. Konstrukce zemědělských skladových hal by měla umožňovat také pravidelné odstraňování prachu, dezinfekci, deratizaci a pravidelnou kontrolu zboží.

V prostorách, kde se suší a uskladňuje seno či sláma, by měla být zajištěna dostatečná protipožární ochrana.

Likvidace požárů budov se senem a slámou je totiž technicky velmi náročná. Pro takový výjezd je nutné nejen zajistit techniku, která dopraví vodu na místo požáru, ale navíc i stroj, kterým se bude vyvážet hořící materiál, jenž je nutné hasit na volném prostranství.

Skladové haly jsou vhodné také pro uskladnění strojů.

Zima je obdobím, kdy stroje, jako například sněhová fréza, traktor s pluhem nebo kultivátor se zametacím zařízením, po dlouhé odmlce vyjíždějí ze skladů. Většina zemědělské techniky ale naopak zůstává několik měsíců nevyužita. Zemědělci, ale i jiní zadavatelé z různých průmyslových oborů proto poptávají skladové haly pro stroje kvůli předcházení poruch a snadnému přístupu k údržbě.

„Poptávající skladových hal pro stroje si uvědomují, že prevence před poškozením techniky ušetří společnosti nemalé peníze. Výstavba skladové haly pro stroje vyjde v dlouhodobém časovém horizontu společnost výrazně lépe, než při častých opravách techniky způsobených nevhodným umístěním strojů,“ uvedl Jaroslav Nikodým ze společnosti Borga, která vyrábí montované haly pro široké využití. Zároveň dodává, že poptávka po skladových halách přichází z nejrůznějších odvětví.

„Nejpočetnější skupinu tvoří zemědělci, ale skladové haly jsou využitelné v ostatních segmentech podnikání. Často u nás haly poptávají také soukromé osoby, jezdecké kluby nebo průmyslové, logistické a developerské firmy.”




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»