Provozuje:
Juris Real Estate

Stavba nové lávky v Troji má vyjít zhruba na 106 milionů Kč.

Novou lávku v pražské Troji namísto zřícené postaví společnost SMP CZ za skoro 106 milionů korun bez DPH. O výběru stavebníka dnes rozhodli radní hlavního města.

Stavba nové lávky v Troji má vyjít zhruba na 106 milionů Kč.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Novou lávku v pražské Troji namísto zřícené postaví společnost SMP CZ za skoro 106 milionů korun bez DPH. O výběru stavebníka dnes rozhodli radní hlavního města.

Na lávku už má Praha stavební povolení a podle dřívějších informací ji chce mít hotovou v druhé polovině příštího roku. Nová ocelová konstrukce s životností 100 let bude mít jednodušší údržbu a nově ji vedle pěších využijí i cyklisté. Původní lávka se zřítila koncem roku 2017, zraněni byli čtyři lidé, z toho dva vážně. Ze čtyř dodavatelů, kteří se do tendru přihlásili, nabídla vítězná firma nejnižší cenu. Je asi o 36 milionů korun vyšší než předpokládaná hodnota zakázky, což je podle schváleného dokumentu dáno rostoucími cenami materiálu a stavebních prací.

Nová lávka by podle projektu měla být čtyři metry široká, což umožní pohyb pěším, cyklistům a v případě potřeby i vozům integrovaného záchranného systému. Konstrukce bude ocelová a mostovka dřevěná.

Lávka nahradí původní, která se zřítila předloni v prosinci. Policisté při vyšetřování nehody obvinili dva muže z obecného ohrožení. Minulé vedení metropole plánovalo před stavbou definitivní náhrady vybudovat provizorní konstrukci s životností 30 let, což stávající koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) přehodnotila.

Metropole má přitom s mosty dlouhodobě problémy. Ve špatném stavu je několik mostů přes Vltavu, mezi nimi např. Libeňský, Hlávkův, most Legií nebo Palackého most.

Libeňský most musel být dokonce na začátku loňského roku zcela uzavřen pro MHD a auta.

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací (TSK) zahájilo diagnostiku těchto mostů, stejně jako např. lanového mostu na Jižní spojce. Připravuje se rovněž diagnostika a rekonstrukce Barrandovského mostu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»