Provozuje:
Juris Real Estate

Stát nabízel v dražbě pozemky, které ŘSD potřebovalo pro stavbu okruhu v Brně.

Státní instituce mají podle zákona při prodejích státního majetku přednost. Parcela šla přesto do dražby.

Stát nabízel v dražbě pozemky, které ŘSD potřebovalo pro stavbu okruhu v Brně.

autor. JURIS REAL, web Zdopravy.cz, ČTK

Státní instituce mají podle zákona při prodejích státního majetku přednost. Parcela šla přesto do dražby.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) zrušil aukci pozemků v Židenicích, která se měla konat ve čtvrtek. ČTK to řekla mluvčí úřadu Michaela Tesařová.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pozemky v budoucnu může potřebovat pro stavbu velkého městského okruhu v Brně a chtělo, aby byla aukce zrušena a pozemky zůstaly ve vlastnictví státu. „Na základě dodatečného zájmu ŘSD aukci zrušíme. Žádná blokace, kterou požaduje ŘSD, ex lege (ze zákona) možná není, budeme jednat o bezplatném převodu,“ sdělila Tesařová.

Potřeba pozemků pro stavbu okruhu zatím není zcela jistá, protože chybí podrobná technická dokumentace. „Nicméně jsme reagovali s požadavkem na zrušení plánované dražby. Dále na úřad apelujeme, aby pozemky, jež by se mohly dotknout trasy stavebního záměru, ponechal v majetku ČR, tedy ve svém vlastnictví. Jednáme také o řešení, aby trasa možné budoucí stavební akce byla na ÚZSVM zablokována a pozemky zůstaly v rezervě pro přípravu akce. Dražby se neúčastníme a věříme, že pozemky nabudeme bezúplatně v době, kdy budou pro stavbu potřebné,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Pro koupi nemovitostí mají státní instituce před jakýmkoliv jiným zájemcem přednost. Nyní se mělo konat již páté kolo aukce, v předchozích čtyřech nikdo nabídku nepodal.

„Tyto konkrétní pozemky v Židenicích, které jsou využívány jako zahrady v zahrádkářské kolonii, jsme všem státním institucím nabízeli v červenci roku 2019 a žádná z nich o ně neprojevila zájem. Neevidujeme jej ani ze strany města Brna či Jihomoravského kraje. Z těchto důvodů hledáme nového vlastníka. Pokud by ŘSD o pozemky požádalo, samozřejmě bychom je převedli. Žádnou žádost jsme zatím nezaznamenali,“ uzavřela Tesařová a později doplnila, že ji dostali ve 13:36 hod.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»