Provozuje:
Juris Real Estate

Starší rodinné domy na venkově lákají.

Většinou stačí menší stavební rekonstrukce a dům zase vypadá jako nový. Na rozdíl od novostavby však přijde na třetinovou cenu.

Starší rodinné domy na venkově lákají.

autor. JURIS REAL

Většinou stačí menší stavební rekonstrukce a dům zase vypadá jako nový. Na rozdíl od novostavby však přijde na třetinovou cenu.

Zájem o starší rodinné domy určené ke stavební rekonstrukci roste zejména mezi mladou generací. Té poslední dobou přestává vyhovovat život v uzavřených satelitech.

Už se samozřejmě také "okoukal" i jednotvárný styl novostaveb, kde je velkým minusem ztráta soukromí. A tak mladí lidé míří do zabydlených vesnic ve středočeském regionu, nejčastěji do Hostivic, Břežan nebo Jesenice.

Mezi základní požadavky přitom patří kromě relativně nízké pořizovací ceny rovněž velký pozemek a dobrá občanská vybavenost v lokalitě.

Koupě staršího domu je výhodná zejména kvůli relativně nízké ceně. Nový vlastník nemovitosti si přitom může nechat zrekonstruovat bydlení podle svých představ.

Zrenovovaný dům tak nebude stejný jako sousedův a pozemek poskytne více možností pro odpočinek a v dnešní uspěchané době i pro tolik požadované soukromí.

Cenu takového rodinného domu ovlivňuje samozřejmě řada faktorů, jako je vzdálenost od Prahy, rozloha pozemku, občanská vybavenost místa, ale především technický stav stavby. Generelně lze říci, že rodinný dům v dobrém stavebně-technickém stavu do 30 kilometrů od hlavního města lze pořídit do jednoho milionu korun. Avšak pokud budete hledat nemovitost ke komplexní stavební rekonstrukci, můžete ji ve vzdálenějších lokalitách od metropole pořídit za 450 až 600 tisíc korun. Např. rodinný dům v Kamenném zboží na Nymbursku se zastavěnou plochou 55 m2 a plochou pozemku 296 m2 se dá pořídit za 550 000 Kč. Zaplacená částka ale může být ještě nižší, neboť v takovém případě se pořizuje spíše pozemek, protože rodinný dům se bude jednoduše nacházet v tak havarijním stavu, že se bude muset zbourat. Kdo chce rekonstruovat starší dům, musí proto počítat s nemalými investicemi. Často také až po zaplacení kupní ceny nemovitosti nový vlastník zjistí, že dům je v tak špatném stavebně-technickém stavu, že se bude muset celý zbourat. Z tohoto důvodu je vhodné doporučit vedle udělání právního rozboru vlastnického práva k nemovitostem (pozn. ke stavbě, zastavěném pozemku a okolním pozemkům) i pořízení cenového odhadu nemovitosti a celkových stavebních nákladů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»