Provozuje:
Juris Real Estate

Stanice metra Jiřího z Poděbrad se na 10 měsíců uzavře.

Stanice pražské linky metra A Jiřího z Poděbrad se pro cestující na zhruba deset měsíců uzavře. Důvodem je plánovaná výměna eskalátorů.

Stanice metra Jiřího z Poděbrad se na 10 měsíců uzavře.

autor. JURIS REAL, ČTK

Stanice pražské linky metra A Jiřího z Poděbrad se pro cestující na zhruba deset měsíců uzavře. Důvodem je plánovaná výměna eskalátorů.

Kdy se tak přesně stane, zatím není jasné. Dopravní podnik (DPP) současně s tím vybuduje bezbariérové výtahy a zrekonstruuje stanici včetně vestibulu.

Finanční náklady jsou odhadovány na 1,3 miliardy a DPP nyní vypíše tendr na zhotovitele projektu.

ČTK tyto informace včera řekl mluvčí DPP Daniel Šabík. Stanice byla zprovozněna na konci roku 1980.

Výběr vítěze tendru očekává DPP letos na konci letních prázdnin. Stavbu plánuje zahájit letos v listopadu.

Všechny práce potrvají více než dva roky, a to do poloviny března 2023. Stanice bude uzavřena pouze při výměně eskalátorů.

"Připravovaná modernizace je co do rozsahu, délky prací i velikosti investic jednou z největších, do kterých jsme se za posledních několik let pustili. Bezbariérové zpřístupnění stanice je i kvůli místním podmínkám dokonce nejrozsáhlejší. Zvažovali jsme rozdělení modernizace na samostatné etapy, což by ale notně prodloužilo stavební práce na několik let a dlouhodobě znepříjemňovalo obyvatelům Prahy 3 život," řekl generální ředitel DPP Petr Witowski.

Vizualizace jednoho z bezbariérových výtahů, které plánuje vybudovat pražský dopravní podnik (DPP) u stanice metra A Jiřího z Poděbrad.

Modernizace začne stavbou výtahů. Cestujícím budou sloužit dvě dvojice výtahů. Prvními se vyvezou z nástupiště k asi 60 metrů dlouhé přestupní chodbě. Na jejím konci se bude nacházet druhá dvojice výtahů, kterými lidé vyjedou na povrch ve Vinohradské ulici.

Většina prací se uskuteční za provozu, který bude přerušen pouze při prorážce stropu stanice.

Vyjma výstavby výtahů podnik stanici opraví. Zrekonstruovány či vyměněny budou rozvody či osvětlení. DPP odstraní průsaky, vymění vzduchotechniku a opraví poškozené části obkladů a dlažby.

Poslední fází oprav bude výměna eskalátorů. Vzhledem k tomu, že stanice má pouze jeden výstup, bude na deset měsíců uzavřena a vlaky jí budou projíždět. Kdy přesně bude stanice uzavřena, podnik zatím neuvedl.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»