Provozuje:
Juris Real Estate

Správnímu řízení se na těchto stránkách nevěnujeme.

Nicméně změna právní normy v souvislosti s tzv. osobou blízkou v silniční dopravě je natolik závažná, že se jí na tomto místě budeme věnovat.

Správnímu řízení se na těchto stránkách nevěnujeme.

autor. JURIS REAL

Nicméně změna právní normy v souvislosti s tzv. osobou blízkou v silniční dopravě je natolik závažná, že se jí na tomto místě budeme věnovat.

Já jsem neřídil, ale nemůžu říct kdo, neboť je to osoba mně blízká a proti ní nemusím vypovídat. Od 19. 1. 2012, kdy začíná platit nový předpis, již vás taková slova před trestem neuchrání. Začne platit, že za zacházení s motorovým vozidlem odpovídá jeho vlastník (majitel). Jestliže ten ve správním řízení neřekne, kdo s vozidlem spáchal přestupek, může být sankcionován pokutou až 10 tisíc korun. Avšak trestné body nedostane.

Bohužel dnes již motoristé vědí, jak zákon obejít. Místo osoby blízké budou uvádět osobu vzdálenou - nejlépe s trvalým pobytem na druhém konci světa, anebo provozovatel jako řidiče označí osobu, která posléze prohlásí, že vůz zapůjčila osobě další, ta bude ale tvrdit, že auto půjčila dalšímu člověku, atd. Další variantou je sdělit, že řídil někdo, kdo to pak ve správním řízení zapře, a půjde o tvrzení proti tvrzení.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»