Provozuje:
Juris Real Estate

Správa železniční dopravní cesty konečně převzala budovu žižkovské Kliniky.

Soudní exekutor Ivo Luhan po více než týdnu od počátku vyklízení bývalé plicní kliniky na Žižkově předal budovu, kde sídlilo Autonomní sociální centrum Klinika, SŽDC, která jej vlastní. Exekutor to na místě sdělil žurnalistům.

Správa železniční dopravní cesty konečně převzala budovu žižkovské Kliniky.

autor. JURIS REAL

Soudní exekutor Ivo Luhan po více než týdnu od počátku vyklízení bývalé plicní kliniky na Žižkově předal budovu, kde sídlilo Autonomní sociální centrum Klinika, SŽDC, která jej vlastní. Exekutor to na místě sdělil žurnalistům.

Poslední squatteři, kteří na střeše domu strávili sedm nocí, opustili budovu ve čtvrtek odpoledne. SŽDC plánuje objekt zrekonstruovat, podle dřívějších informací začne s drobnějšími opravami už nyní.

Správa železnic už na místě má najatou bezpečnostní agenturu, která se bude starat o bezpečnost budovy. Zástupci organizace podle Luhana dům převzali do 10:45. "Můj výkon tady v zásadě končí, dostává se to do gesce SŽDC a už si ten objekt musí chránit sama," vysvětlil exekutor. Dodal, že kdyby nyní někdo chtěl do objektu vstoupit, bude to už SŽDC řešit běžným způsobem, tedy pravděpodobně nahlášením na policii. Soudní exekutor dodal, že má povinnost po Klinice jako povinném požadovat uhrazení nákladů na exekuci, které mohou přesáhnout částku 100.000 korun. "Samozřejmě pokud povinný bude nemajetný nebo nebude náklady hradit, tak bohužel budou k tíži oprávněného, tedy SŽDC," dodal. Náklady teď exekutor vyčíslí, aktivisté i SŽDC budou moci podat námitky a pak rozhodne soud.

Nevyužívaný dům aktivisté obsadili v roce 2014. Většina z nich opustila objekt již minulý čtvrtek a pátek, kdy exekuce začala. Poslední čtyři lidé, kteří zůstali na střeše, se dobrovolně rozhodli odejít ve čtvrtek po 16:00. Nyní řeší, kam jít, protože v Klinice žili a jiné přístřeší nemají. Jestli bude centrum pokračovat jinde, zatím není jasné. Správa se chystá budovu zrekonstruovat a nastěhovat do ní kanceláře zhruba pro padesát úředníků ze 431 zaměstnanců, kteří v Praze pracují v pronajatých budovách. V polovině roku plánuje SŽDC uspořádat soutěž na dodavatele rekonstrukce, podle dřívějších vyjádření začne již nyní se stabilizací objektu. Opravy by podle mluvčí správy Kateřiny Šubové měly trvat 1,5 roku a podle odhadů vyjdou zhruba na 40 milionů korun. Členové Kliniky tvrdili, že rekonstrukce nezačne ještě minimálně rok a nejméně do té doby mohli v budově dále působit. O převzetí domů projevil zájem magistrát, podle SŽDC to však z právních důvodů není možné.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»