Provozuje:
Juris Real Estate

Spotřeba plynu v říjnu klesla oproti tříletému průměru o 27,8 procent.

Prohlásil Síkela.

Spotřeba plynu v říjnu klesla oproti tříletému průměru o 27,8 procent.

autor. JURIS REAL, ČTK

Prohlásil Síkela.

Spotřeba plynu v České republice letos v říjnu v porovnání s průměrem z posledních tří let klesla o 27,8 procenta. Je to téměř 200 milionů metrů krychlových plynu.

Zásoby plynu v zásobnících během uplynulého měsíce naopak vzrostly o takřka 300 milionů metrů krychlových.

Na twitteru tyto informace oznámil ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). K úspoře přispělo vedle snížení spotřeby také příznivé počasí.

"Říjen nám ukazuje, jak individuální úspory energií každého z nás pomáhají celé společnosti. Nižší spotřeba plynu pomohla k rekordnímu růstu tuzemských zásob, které se daří tvořit i bez dodávek z Ruska. To pomáhá k poklesu ceny plynu. Ta během října klesla z ceny okolo 190 euro za MWh plynu na cenu 110 euro za MWh," podotkl ke snížení spotřeby Síkela. Vedle omezení spotřeby v domácnostech a podnicích připomněl také roli počasí. Letošní říjen totiž byl podle něj s průměrem 10,8 stupně Celsia o 1,8 stupně teplejší, než činil průměr v posledních třech letech.

Spotřeba plynu v České republice loni přesáhla devět miliard metrů krychlových. K 19. říjnu bylo podle ministra v zásobnících 3,2 miliardy metrů krychlových plynu, vloni ve stejnou dobu to bylo 2,8 miliardy.

Česká republika od září získává plyn z LNG terminálu v nizozemském přístavu Eemshaven, ve kterém má pronajatý prostor pro tři miliardy metrů krychlových plynu. ČR má současně zájem o podíl ve vznikajících německých LNG terminálech, o čemž jedná s Německem.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»