Provozuje:
Juris Real Estate

Spořitelna nabízí úvěry na financování projektů energetických úspor byt. domů.

Na projekty poskytne přibližně 1,4 mld. Kč.

Spořitelna nabízí úvěry na financování projektů energetických úspor byt. domů.

autor. JURIS REAL

Na projekty poskytne přibližně 1,4 mld. Kč.

Po dokončení projektů navíc vyplatí evropskou dotaci ve výši 10 % z úvěru (max. 2,5 mil. Kč/projekt). Česká spořitelna je jedinou komerční bankou v ČR, která program na financování energetických úspor poskytuje

Náklady na energie činí podstatnou část rodinných rozpočtů a každé jejich snížení je vítanou úlevou. Pokud se nám zároveň s tím podaří i přispět k ochraně životního prostředí, je to další výhoda. Oba benefity ve formě financování energeticky úsporných bytových projektů přináší bytovým družstvům a společenstvím vlastníků jednotek unikátní kombinace úvěru a evropské dotace od České spořitelny.

„V tuto chvíli jsme jedinou bankou v České republice, která podobný program nabízí. Jeho hlavní výhodou je možnost získání evropské dotace až ve výši 2,5 mil. Kč. Vedle toho však klienti jistě ocení i to, že náklady na jejich projekty financujeme až do výše 100 % a že tedy nepotřebují žádné vlastní prostředky,“ uvedl Milan Hašek, ředitel úseku komunální financování České spořitelny. Česká spořitelna zřídila program „Úspory v bytových domech“ ve spolupráci s německou rozvojovou bankou KFW v roce 2013 a zatím poslední kolo vyplácení dotací na financování zateplování bytových domů se uskutečnilo letos v dubnu. „Smyslem programu není jen zvýšení kvality bydlení v bytových domech, ale zároveň se chceme podílet i na revitalizaci celých měst a obcí,“ vysvětlil Milan Hašek s tím, že z očekávaného objemu programu bylo za více než rok jeho fungování vyčerpáno přibližně 80 % prostředků. V současné době je v různé fázi rozpracovanosti více jak 200 projektů v celkovém objemu přesahujícím 1 mld. Kč.

Česká spořitelna nabízí od začátku dubna 2013 úvěry na financování projektů energetických úspor bytových domů. V programu „Úspory v bytových domech“ poskytne na projekty bytových družstev a společenství vlastníků jednotek přibližně 1,4 mld. Kč. Česká spořitelna je navíc distributorem evropských dotací – po dokončení projektů klientům vyplatí dotace ve výši 10 % z hodnoty úvěru, maximálně však 2,5 mil. Kč na projekt. V rámci programu „Úspory v bytových domech“ mohou bytová družstva a společenství vlastníků jednotek žádat o investiční úvěry na opravu, rekonstrukci a modernizaci bytového domu ve výši 1 až 25 mil. Kč. Splatnost úvěrů je 10, 15 či 20 let. Společenství vlastníků jednotek poskytuje Česká spořitelna úvěry bez zajištění, bytovým družstvům pak se zajištěním blanko směnkou. Úrokovou sazbu banka stanovuje individuálně. Klienti mohou bez poplatku vkládat mimořádné splátky, a to v případě převodu či prodeje bytu, nebo z obdržené dotace. Podmínkou pro poskytnutí úvěru a následné vyplacení dotace je dosažení úspory na vytápění a ohřev vody ve výši minimálně 30 % ze současné spotřeby bytového domu a financování pouze uznatelných nákladů. Projekt také musí být dokončen do konce roku 2015 a obdrženou dotaci nemusí klient použít na snížení úvěru. Podmínkou pro poskytnutí úvěru je vlastnictví účtu u České spořitelny a předložení všech potřebných dokumentů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»