Provozuje:
Juris Real Estate

Spor o Bakalovy pozemky v zóně Nad Barborou by Zeman řešil soudem.

Prezident Miloš Zeman by vládní spor o výkup pozemků v plánované průmyslové zóně Nad Barborou řešil soudem proti Zdeňku Bakalovi. Výstavbu v zóně Nad Barborou v Karviné schválil kabinet v červenci.

Spor o Bakalovy pozemky v zóně Nad Barborou by Zeman řešil soudem.

autor. JURIS REAL

Prezident Miloš Zeman by vládní spor o výkup pozemků v plánované průmyslové zóně Nad Barborou řešil soudem proti Zdeňku Bakalovi. Výstavbu v zóně Nad Barborou v Karviné schválil kabinet v červenci.

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) je ale proti tomu, aby stát zaplatil za pozemky firmě podnikatele Bakaly.

Podle Zemana tomu lze zabránit tím, že proti Bakalovi začne soudní proces, jehož výsledkem bude propadnutí majetku.

Stát chce za OKD odškodné šest miliard korun.

„Jedno z možných řešení, které je samozřejmě dlouhodobé, je zahájení trestního procesu proti panu Bakalovi,“ uvedl Zeman. Bakala by se podle Zemana měl zodpovídat z toho, že porušil veřejný slib, který dal nájemníkům bytů OKD, že jim bývalé hornické byty nabídne za mírnou cenu. Místo toho je prodal společnosti Round Hill Capital. To ostře kritizoval Zeman i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). „Vedlejším trestem podle platného českého trestního práva může být i propadnutí majetku, včetně pozemků, které má (Bakala) na Barboře,“ řekl Zeman. V takovém případě by se prý Bakalovi nemuselo platit za pozemky 200 milionů korun. Prezident nicméně připustil, že čekáním na rozhodnutí soudu by se oddálil vznik průmyslové zóny, od níž si vláda slibuje až 2 tisíce pracovních míst.

Výhrady vůči výkupu pozemků měla vláda projednávat na svém pondělním zasedání.

Materiál o zóně, který připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu, byl ale již podruhé odložen. Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) již dříve uvedl, že Babišovy aktivity vznik zóny ohrožují.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Škodovka začala v Mladé Boleslavi s výrobu modernizovaného modelu Octavia.

Automobilka Škoda Auto začala v hlavním mladoboleslavském závodě s produkcí modernizovaného modelu Octavia. Model je vybavený umělou inteligencí, má novou generaci Matrix-LED světel a řidičům nabízí pokročilé asistenční systémy. Více»

Bydlení Domeq získalo jako první rez. budova v ČR certifikaci WELL Platinum.

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP. Více»

Topná sezona je nejteplejší za více než 60 let.

Spotřeba tepla byla o 15 % nižší. Více»

Při nových vykopávkách v Pompejích byly objeveny udivující umělecké fresky.

Archeologové našli ve starověkých Pompejích impozantní banketní sál s černými stěnami a mytologickými motivy z trojské války. Více»

Vila Preciosa se stala kulturní památkou.

Karlovarská Vila Preciosa, která je součástí honosné vilové kolonie označované jako Westend, je památkově chráněná. Jde o druhou vyhlášenou kulturní památku v Karlovarském kraji v tomto roce. Více»

Všechny články a aktuality »»