Provozuje:
Juris Real Estate

Společnosti podceňují hledání sídla, najít kancelář přitom trvá až rok.

Firmy při stěhování stále podceňují výběr nového sídla a řeší ho až na poslední chvíli. Hledání kanceláří přitom zabere i rok, takže správný čas pro hledání nových prostor je zhruba 1,5 roku před vypršením stávající nájemní smlouvy, uvádí CBRE.

Společnosti podceňují hledání sídla, najít kancelář přitom trvá až rok.

autor. JURIS REAL

Firmy při stěhování stále podceňují výběr nového sídla a řeší ho až na poslední chvíli. Hledání kanceláří přitom zabere i rok, takže správný čas pro hledání nových prostor je zhruba 1,5 roku před vypršením stávající nájemní smlouvy, uvádí CBRE.

Přestože bylo v hlavním městě na konci letošního 1. pololetí bez nájemce takřka 15 procent kancelářských ploch, výběr nového sídla firmy stále není jednoduchou záležitostí, která by se dala vyřešit za pár dnů. "Firmy, jež poptávají stovky metrů čtverečních by měly začít určitě rok předem, u společností poptávajících tisíce metrů čtverečních je to i otázka několika let," upozornila šéfka kancelářského oddělení ve společnosti CBRE Katarina Wojtusiaková. Společnosti také často příliš netuší, co všechno by jim stěhování mělo přinést. "Firmy si často až v samotném procesu hledání uvědomují, co vše od nových prostor vlastně žádají a očekávají," podotkla Wojtusiaková.

Firmám radí, aby při výběru sídla zvažovaly hlavně to, zda je uvažovaná lokalita dostatečně prestižní. Důležitý je také ohled na klienty i na zaměstnance. "Položte si otázku - přijedou naši klienti za námi i na hůře dostupnou adresu? Odradí jejich rozhodnutí fakt, že nebudeme v centru? Kolik zaměstnanců nás opustí díky změně lokality?" připomíná CBRE. V potaz je nutné vzít i dobrou dostupnost, ať už MHD či osobními auty, ale také vybavenost službami a obchody v okolí. Management společnosti by před finálním výběrem nového sídla mělo myslet i na možnost růstu firmy v budoucnosti a možnost kvůli tomu případně rozšířit vybrané prostory. Administrativních ploch v hlavním městě s novou výstavbou postupně přibývá. Celková výměra moderních kancelářských ploch v metropoli přesáhla na konci druhého čtvrtletí 2,96 milionu metrů čtverečních. Neobsazenost ve druhém čtvrtletí mírně vzrostla proti prvnímu čtvrtletí o jeden procentní bod na 14,6 procenta. Bez nájemce bylo na konci června 434.700 metrů čtverečních kancelářských ploch.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»