Provozuje:
Juris Real Estate

Sousední Rakousko hodlá v půli května otevřít školy, hotely či restaurace.

Rakousko chce 19. května otevřít restaurace, kulturní instituce a hotely. Ještě o dva dny dříve, 17. května, se mají vrátit všechny děti do škol.

Sousední Rakousko hodlá v půli května otevřít školy, hotely či restaurace.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Rakousko chce 19. května otevřít restaurace, kulturní instituce a hotely. Ještě o dva dny dříve, 17. května, se mají vrátit všechny děti do škol.

Po jednání se zástupci spolkových zemí, odborů a zaměstnavatelů tyto informace oznámil kancléř Sebastian Kurz.

Vláda plánuje rozvolňování přes stále relativně vysoké přírůstky nakažených koronavirem, uvedla agentura APA.

Kromě podniků v gastronomii a kulturní scény bude od 19. května povoleno také sportování v uzavřených prostorách. Ubytovací zařízení budou moci nabízet služby i návštěvníkům ze zahraničí.

Dne 17. května se všichni žáci vrátí do školních lavic, čímž skončí dosavadní střídavá výuka. Spolkové země však budou mít pravomoc přijmout přísnější opatření, řekl Kurz.

Toho již využila Vídeň, kde přírůstky nakažených patří z celorakouského pohledu k nejvyšším. Oznámila, že restrikce ve školství bude uvolňovat pomaleji a postupně.

"Světlo na konci tunelu svítí jasně," citovala Kurze agentura Reuters. Kancléř připustil, že dílčí uvolnění může způsobit nárůst počtu infikovaných koronavirem, což však vyváží pokročilé očkování lidí nad 65 let. Neočekává tak nárůst pacientů v nemocnicích. Pokud bude tato etapa rozvolnění úspěšná, bude nejpozději počátkem července následovat další, dodal Kurz.

Rozvolňování budou doprovázet nová bezpečnostní opatření proti šíření koronaviru. Vstup do restaurace bude možný pouze s tzv. "Zeleným pasem", na nějž budou mít nárok očkování na covid-19, vyléčení z koronavirové nákazy či lidé s negativním testem. Kapacita diváků na kulturních akcích bude moci být naplněna nanejvýš z 50 procent. Diváků bude navíc moci přijít maximálně 3 000 na venkovní a 1 500 na vnitřní akce. Nadále bude povinné nosit roušku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»