Provozuje:
Juris Real Estate

Sousední Německo se stejně jako ČR potýká s kůrovcem.

Sucho, které trápí tamní lesy, přispívá k jeho přemnožení, což způsobuje porostům obrovské škody. Ty by měli nově zmírnit vojáci spolkové armády (Bundeswehru).

Sousední Německo se stejně jako ČR potýká s kůrovcem.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Aktuálně.cz)

Sucho, které trápí tamní lesy, přispívá k jeho přemnožení, což způsobuje porostům obrovské škody. Ty by měli nově zmírnit vojáci spolkové armády (Bundeswehru).

Německé ministerstvo nasadilo armádu v reakci na prosbu o pomoc několika spolkových zemí. Do Saska, které sousedí s Českou republikou, byli vojáci vysláni už tento týden. Následovat by měly Sasko-Anhaltsko a Durynsko, žádost zvažuje i řada dalších regionů po celé zemi. Informoval o tom týdeník Spiegel. Armáda má k dispozici dostatek pracovní síly, kterou může v lesích postrádat. V Sasku se tak na značkování, porážení a odvážení poškozených stromů podílí tři desítky členů granátnické obrněné brigády ze základny ve Frankenbergu. "Vojáci budou lesníkům pomáhat následující tři týdny," uvedla pro Aktuálně.cz mluvčí státního podniku Saské lesy Renke Coordesová. "Předpokládám, že se budou podílet hlavně na těžké práci při odkorňování napadených a pokácených stromů," dodala. Ti vojáci, kteří mají potřebná školení, budou podle Coordesové ovládat pily, nouzové generátory a také obrněná vyprošťovací vozidla. Zbytek bude nakažené stromy vyhledávat. Při zásahu je klíčová rychlost. "Poškozené dřevo musí být z lesa odvezeno co nejdříve, aby se zabránilo šíření kůrovce," řekl serveru Morgenpost saský ministr životního prostředí Thomas Schmidt.

Kůrovec neboli lýkožrout smrkový klade v této době už pro letošek třetí várku potomků. Pokud by se jeho dalšímu šíření nezabránilo, hrozí podle lesníků v příštím roce ještě horší poškození lesů. Správce porostů ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, která pomoc od armády rovněž uvažuje, hovoří o "předstupni apokalypsy". Německá armáda takto pomáhá pravidelně už od svého vzniku v roce 1955, zejména pak při přírodních katastrofách. Naposledy to bylo v lednu letošního roku, kdy zhruba dva a půl tisíce vojáků čistily silnice a střechy po sněhové kalamitě v Bavorsku. Nasazení proti kůrovci schválila nová ministryně obrany a potenciální kandidátka na německou kancléřku Annegret Kramp-Karrenbauerová (CDU).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»