Provozuje:
Juris Real Estate

Soudní exekutorka čelí obvinění ze zpronevěry až 22 milionů korun.

Exekutorka ze severní Moravy podle policie nevyplatila 22 milionů korun, čelí obvinění ze zpronevěry a zneužití pravomoci úřední osoby. Na policejním webu to uvedl mluvčí Pavel Šváb.

Soudní exekutorka čelí obvinění ze zpronevěry až 22 milionů korun.

autor. JURIS REAL (s využitím Česká justice)

Exekutorka ze severní Moravy podle policie nevyplatila 22 milionů korun, čelí obvinění ze zpronevěry a zneužití pravomoci úřední osoby. Na policejním webu to uvedl mluvčí Pavel Šváb.

V případě uznání viny u soudu ženě hrozí až deset let vězení. Kauzu vyšetřovali jihomoravští specialisté z odboru hospodářské kriminality na základě žádosti o změně místní příslušnosti kvůli možné podjatosti jejich kolegů. Podle informací České justice se jedná o exekutorku Jitku Studenou z Přerova. Kauza exekutorky ze severní Moravy, která je podezřelá ze zpronevěry 22 milionů korun je velice složitá. „Spisový materiál váží 70 kilogramů, čítá 16.000 listů. V nich je zadokumentováno celkem 211 skutků,“ uvedl mluvčí brněnské krajské policie Pavel Šváb. Kriminalistům se podařilo zajistit a zprovoznit exekutorský program z počítače obviněné, ze kterého pořídili i dostatek důkazů. Vyplývá z nich, že za několik let vymohla na exekucích téměř 37 milionů korun, věřitelům ovšem nedoputovalo na účty 22 milionů korun. „Vyšetřování kauzy bylo velmi náročné, obviněná se dobře orientovala v trestním řízení a bylo navíc třeba projít a zmapovat tisíce exekutorských spisů. Vinu se snažila svést i na své zaměstnance, ovšem dispoziční právo k účtu měla jako jediná,“ sdělil mluvčí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»