Provozuje:
Juris Real Estate

Soudcovská unie na dvoudenním sjezdu zhodnotí 25 let v soudnictví.

Soudcovská unie ČR bude ode dneška do soboty v Českých Budějovicích bilancovat 25 let svého působení i řešit aktuální otázky soudnictví. Profesní sdružení zastupuje přes 50% soudců, na jihu Čech se sejde jeho nejvyšší orgán, shromáždění zástupců.

Soudcovská unie na dvoudenním sjezdu zhodnotí 25 let v soudnictví.

autor. JURIS REAL

Soudcovská unie ČR bude ode dneška do soboty v Českých Budějovicích bilancovat 25 let svého působení i řešit aktuální otázky soudnictví. Profesní sdružení zastupuje přes 50% soudců, na jihu Čech se sejde jeho nejvyšší orgán, shromáždění zástupců.

Pátečního dopoledního programu se zúčastní předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), přítomni budou i významní představitelé justičních institucí včetně předsedů Nejvyššího a Nejvyššího správního soudu.

Po dnešním dopoledni, kdy delegáti zhodnotí úspěchy i neúspěchy unie v průběhu let, budou účastníci setkání ve Spa Hotelu Vita jednat v pracovních skupinách.

Prezidentka Soudcovské unie Daniela Zemanová ČTK řekla, že mezi témata bude patřit to, jak se mohou soudci dále odborně rozvíjet, nebo aktuální návrh vlády, který počítá s přechodem agendy související se stížnostmi na vyúčtování telekomunikačních služeb z Českého telekomunikačního úřadu na soudy.

Výstupy z pracovních skupin budou podle Zemanové důležitým podkladem pro vedení unie a jeho další jednání v těchto otázkách.

Soudcovská unie je dobrovolná stavovská organizace, která mimo jiné prosazuje a chrání nezávislost soudců. Dlouhodobě usiluje o zřízení samosprávného soudcovského orgánu, Nejvyšší rady soudnictví.

Chce, aby justice bylo nezávislé na prioritách jednotlivých ministrů spravedlnosti. Při ministerstvu dříve vznikla k přípravě rady komise v čele s Josefem Baxou, předsedou Nejvyššího správního soudu.

Podle ministra Roberta Pelikána (za ANO) ale neexistuje jistota, že případná rada bude správu justice vykonávat lépe než ministerstvo.

Přípravné práce v minulosti označil za Baxovu soukromou iniciativu. Rizika rady spatřuje v tom, že se soudnictví může uzavřít do sebe, případně se uchylovat k profesnímu populismu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»