Provozuje:
Juris Real Estate

Soud ve státě Montana pozastavil výstavbu sporného ropovodu Keystone XL.

Své rozhodnutí odůvodnil tím, že vláda Spojených států ještě neprovedla úplnou analýzu dopadů projektu na životní prostředí. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

Soud ve státě Montana pozastavil výstavbu sporného ropovodu Keystone XL.

autor. JURIS REAL

Své rozhodnutí odůvodnil tím, že vláda Spojených států ještě neprovedla úplnou analýzu dopadů projektu na životní prostředí. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

Ropovod za osm miliard dolarů (183 miliard Kč) má být dlouhý 1 900 kilometrů a přepravovat ropu z kanadské provincie Alberta do amerického státu Nebraska.

Podle listu Great Falls Tribune přichází rozhodnutí soudu v době, kdy se kanadská společnost TransCanada připravuje k výstavbě prvních částí ropovodu v severní Montaně.

Soudní rozhodnutí je příznivou zprávou pro ochránce životního prostředí, indiány i farmáře, kteří proti výstavbě ropovodu bojují již více než deset let.

Soudce Brian Morris ve svém soudním verdiktu uvedl, že centrální americká vláda musí před pokračováním projektu vydat důkladnější analýzu jeho dopadů na životní prostředí. Verdikt souvisí s žalobou, kterou loni podalo na americkou vládu několik ekologických sdružení. Americký prezident Donald Trump začátkem loňského roku rozhodl exekutivním příkazem o pokračování výstavby ropovodu. Projekt v roce 2015 kvůli ekologickým obavám zrušil jeho předchůdce Barack Obama. Podle Trumpa by měl projekt vést ke snížení cen pohonných hmot, tvorbě nových pracovních míst a snížení závislosti USA na zahraniční ropě. "Trumpova administrativa se tento špinavý projekt pokusila vnutit americkému lidu. Nemohou však ignorovat hrozby, které by představoval pro čistotu našich vod a naše ovzduší," uvedla organizace Sierra Club, která se na žalobě podílela.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»