Provozuje:
Juris Real Estate

Soud potvrdil realitní makléřce Škorcové sedm let za podvody a zpronevěru.

Osmapadesátiletá makléřka Alexandra Škorcová, která připravila podle soudu své klienty o 32 milionů korun, si definitivně odpyká ve vězení sedm let. Rozhodl o tom olomoucký vrchní soud.

Soud potvrdil realitní makléřce Škorcové sedm let za podvody a zpronevěru.

autor. JURIS REAL

Osmapadesátiletá makléřka Alexandra Škorcová, která připravila podle soudu své klienty o 32 milionů korun, si definitivně odpyká ve vězení sedm let. Rozhodl o tom olomoucký vrchní soud.

Potvrdil tak rozsudek krajského soudu, proti němuž se žena odvolala.

Bývalá majitelka realitní firmy z Třebíče, která měla v době prosperity několik poboček po celé zemi, nesplatila pohledávky desítek klientů.

Lidé přišli o peníze, které k ní vložili do úschovy nebo které jí poskytli kvůli jejich slibovanému zhodnocení.

"Jde o trest úhrnný za spáchání více trestů. Byl ukládán v sazbě od pěti do deseti let odnětí svobody. S ohledem na výši škody, rozsah činnosti i množství útoků nelze tento trest považovat za nepřiměřený," uvedl soudce Petr Andrés. Krajský soud ženě neuložil zákaz činnosti. Žalobce se však neodvolal, vrchní soud tak toto rozhodnutí nemohl měnit. Podle soudu se žena dopustila zpronevěry více než sedmi milionů korun, když si ponechala peníze svých klientů, které k ní svěřili do úschovy například za prodej nemovitostí. Žena si trest odpyká také za podvod, desítky klientů podle rozsudku připravila o 24 milionů korun, které si od nich půjčovala se slibem vysokého zhodnocení. "Je nepochybné, že použila prostředky, které měla v úschově, ve svůj vlastní prospěch. Peníze měly sloužit přitom k jinému účelu," uvedl soudce. Nereálné byly podle soudu také vysoké úroky slibované za zhodnocení peněz.

Škorcová odmítla, že by své klienty poškodila záměrně. "Rozdíl je, když se vám něco nepovede, nebo když záměrně z lidí lákáte peníze," bránila se žena. Její obhájce požadoval zproštění, neměla prý v úmyslu dopustit se protiprávního jednání. Podotkl, že se jí podařilo vybudovat firmu, která měla zásadní podíl na realitním trhu v České republice. "Bohužel se nepodařilo v některých případech vyplatit včas stanovené částky za prodej nemovitostí nebo za investované prostředky. V krátké době byl spuštěn efekt, kdy klienti realitní kanceláře začali masivně požadovat vyplacení finančních prostředků, což vedlo ke konečnému a rychlému krachu celé společnosti," uvedl obhájce. Podle něj žena doplatila i na to, že někteří makléři začali uzavírat obchody na svou osobu a přebírat zakázky její společnosti. "Nepodařil se také plánovaný prodej franšízových poboček, mohlo jít o velmi významné prostředky," uvedl obhájce. Soud však argumenty obhajoby odmítl. Poukázal přitom i na to, že žena měla ekonomické vzdělání a musela si být tak vědoma toho, co dělá.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»