Provozuje:
Juris Real Estate

Smyšlenou pokutu nevidomému zrušili.

Nicméně náklady soudního exekutora musí zaplatit.

Smyšlenou pokutu nevidomému zrušili.

autor. JURIS REAL

Nicméně náklady soudního exekutora musí zaplatit.

Krajně nefér a nepříjemné. Tak se snad dají označit peripetie nevidomého Vladimíra Patery. Pražský dopravník podnik na něj evidoval 15 pokut za jízdu načerno, a to i přesto, že jako handicapovaný má jízdu v MHD zdarma. Po právních tahanicích, které ukončil až Ústavní soud, se Vladimíru Paterovi podařilo pokuty tzv. smazat, avšak hrozí, že finanční náklady na soudního exekutora bude muset nakonec zaplatit.

"Pokuta samotná je, dejme tomu, částka 200 korun, ale exekuce jsou již ve výši 10 až 15 tisíc. Některé exekuce jsou za deset a půl a některá je taktéž za 15 tisíc," konstatuje Patera. Odhaduje, že kdyby měl zaplatit veškeré fin. náklady, dosáhla by celková částka asi 200 tisíc korun. DP sice podal návrh na zastavení dalších exekučních řízení, zatím se ale ještě nerozhodl, zda exekuční náklady uhradí, nebo ne. "Otázka veškerých nákladů řízení je zatím v řešení," sdělila k tomu mluvčí pražského dopravce Aneta Řehková.

Soudní exekutor Juraj Podkonický však náklady na exekuci - přinejmenším u některých případů - požaduje nadále po Paterovi. Kvůli nejčerstvější z exekucí, o které se Patera dozvěděl teprve nedávno, požaduje po těžce zdravotně postiženém muži 7 865 korun. Z této částky tvoří 3 000 korun minimální odměna exekutora, 3 500 korun náhrada hotových výdajů a zbylých 1 365 korun je daň. Sám Podkonický se k tomu nevyjádřil, po pracovnici svého úřadu vzkázal, že je vázán mlčenlivostí.

Jak vůbec mohly Paterovi vzniknout pokuty za jízdu načerno, není úplně zřejmé. Nevidomý se domnívá, že v prvním případě někdo zneužil jeho ztracený rodný list. Důležité údaje z něj získané pak nejspíš revizoři přepisovali na další pokutové bloky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»