Provozuje:
Juris Real Estate

Slezská univerzita prodává lukrativní areál v Krnově.

Jedna z nejvýznamnějších vysokých škol v Moravskoslezském kraji, Slezská univerzita, prodává svůj areál v Krnově na Bruntálsku v dražbě. Důvodem je nižší počet studentů v regionu a univerzita navíc soustředí výuku do Opavy a Karviné.

Slezská univerzita prodává lukrativní areál v Krnově.

autor. JURIS REAL

Jedna z nejvýznamnějších vysokých škol v Moravskoslezském kraji, Slezská univerzita, prodává svůj areál v Krnově na Bruntálsku v dražbě. Důvodem je nižší počet studentů v regionu a univerzita navíc soustředí výuku do Opavy a Karviné.

Finance získané z prodeje chce investovat právě do rozvoje svých fakult v těchto městech. Dražbu vyhlásila v těchto dnech společnost Naxos, jeden z největších dražebníků v zemi. Vyvolávací cena je 7 500 000 korun, licitovat se bude 15. prosince v Ostravě.

"Komplex tří propojených budov někdejšího vzdělávacího ubytovacího a stravovacího zázemí univerzity je postaven systémem Kord. To umožňuje velkou variabilitu úprav vnitřních prostor,“ říká šéf ostravského Naxosu Miroslav Sinér a dodává, že součástí areálu jsou rozsáhlé pozemky o výměře více než 13.300 metrů čtverečních. Díky nim lze objekt případně rozšířit. „Objevili se již první zájemci z oborů vědy, výzkumu a farmacie. A pokud koupí areál například investor zabývající se vědeckým výzkumem, zvýší se tím význam Krnova a znamenalo by to i nová pracovní místa v regionu,“ pokračuje Sinér. Naxos podle jeho slov připravuje také další prodej z majetku Slezské univerzity – budovu Základní školy v Karviné.

Slezská univerzita vznikla v roce 1991 jako jediná škola tohoto typu na území České republiky, která nenavazovala na jinou předcházející vysokou školu.

Cílem bylo mimo jiném vytvořit lepší podmínky pro vzdělanost v české části historického Slezska. Areál v Krnově je z roku 1994 a na počátku nového století jej univerzita nechala zrekonstruovat. Koleje, menza a další zařízení tu sloužily studentům do roku 2005.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»