Provozuje:
Juris Real Estate

Slavný Cirque du Soleil požádal o ochranu před věřiteli.

Kanadská zábavní společnost Cirque du Soleil požádala o soudní ochranu před věřiteli. Kvůli pandemii nemoci covid-19 musela totiž zrušit všechna svá vystoupení a propustit umělce.

Slavný Cirque du Soleil požádal o ochranu před věřiteli.

autor. JURIS REAL, ČTK

Kanadská zábavní společnost Cirque du Soleil požádala o soudní ochranu před věřiteli. Kvůli pandemii nemoci covid-19 musela totiž zrušit všechna svá vystoupení a propustit umělce.

Společnost teď bude pracovat na plánu obnovy svého podnikání, informovaly v pondělí zahraniční tiskové agentury. Slavný cirkus se několikrát představil také v Praze.

Společnost kvůli opatřením, která mají zabránit šíření nemoci covid-19, od března zrušila všechna představení a musela propustit 95 procent zaměstnanců.

"S nulovými příjmy od nuceného uzavření všech našich představení kvůli covidu-19 muselo vedení jednat rozhodně, aby ochránilo budoucnost firmy," uvedl generální ředitel Daniel Lamarre.

Společnost podepsala dohodu se svými privátními investory, podle které skupina převezme závazky cirkusu a investuje 300 milionů USD (7,2 miliardy Kč) do opětovného zahájení činnosti.

V rámci dohody poskytne také státní společnost Investissement Québec 200 milionů USD na financování dluhu. Mezi privátními investory jsou fond TPC Capital, čínská firma Fosun International a kanadský penzijní fond Caisse de dépôt et placement du Québec.

Společnost oznámila, že musí propustit skoro 3 500 zaměstnanců. Nabídka od sponzorů jí umožňuje najmout podstatnou část propuštěných zpět po obnovení představení.

Cirque du Soleil proslul zejména akrobatickými představeními. Firmu založil v roce 1984 Guy Laliberté s pouličními umělci v Québeku a od té doby se z ní stal jeden z nejslavnějších vývozních artiklů Kanady.

TPG, Fosun a kanadský penzijní fond vlastní většinový podíl ve společnosti od roku 2015.

Cirque du Soleil svá představení s akrobaty pořádá po celém světě a každý večer nabízel představení v Las Vegas.

Většina příjmů firmy pochází z prodeje vstupenek, organizuje ale i soukromé akce, prodává maloobchodní zboží s tematikou jednotlivých představení a poskytuje licenci na svoji značku ubytovacímu a módnímu průmyslu.

Provozuje i společný podnik s Bell Media, který má na starosti výrobu televizních pořadů, filmů a her.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»