Provozuje:
Juris Real Estate

Škoda Auto letos sníží v České republice počet prodejen.

Škoda Auto letos sníží počet prodejen v ČR. Nyní má 195 prodejen se servisem, na přelomu roku jich má být 180 až 190. Firma chce do konce roku také přebudovat všechny své autosalony v Evropě do nového vizuálního stylu.

Škoda Auto letos sníží v České republice počet prodejen.

autor. JURIS REAL

Škoda Auto letos sníží počet prodejen v ČR. Nyní má 195 prodejen se servisem, na přelomu roku jich má být 180 až 190. Firma chce do konce roku také přebudovat všechny své autosalony v Evropě do nového vizuálního stylu.

Z více než 2000 showroomů jich nyní má novou podobu polovina.

Počet evropských autosalonů se zásadně měnit nebude. Při otevření 1 000. přebudované pobočky v pražských Řepích to sdělil šéf prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček.

"Finální číslo (prodejních míst v Česku) nevíme," doplnil Vlček, podle kterého to bude známo až na přelomu roku, kdy by měly být všechny pobočky přestavěné na novou variantu. Ta má nově například stanovenou minimální plochu na 200 metrů čtverečních. Škoda vysvětluje změnu prodejen tím, že dosavadní koncept je zastaralý, protože většina prodejní sítě vznikla počátkem 90. let. Minimální investice prodejců do nemovitostí je podle Vlčka mezi 2,7 a třemi miliony korun. Řada dealerů ale investovala více. "Máme indicie, že velká část partnerů, kteří se rozhodnou nadále neinvestovat do prodeje nových vozů, bude pokračovat jako samostatný servis," dodal Tomáš Kubík ze Škody Auto.

Firma má nejvíce showroomů v Německu, na druhém místě je Čína. Celosvětově má firma přibližně 2 800 míst, kde se nabízí prodej a servis, a přes 5 000 kontaktních míst, kde je například jenom servis. Firma chce přestavět i showroomy mimo Evropu, to se očekává v roce 2017. Největší česká automobilka Škoda Auto, která je součástí koncernu Volkswagen, provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále také na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Vyrábí sedm modelových řad ve 40 variantách.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»