Provozuje:
Juris Real Estate

Silná bouře ukrojila 50 metrů pobřeží v luxusní čtvrti Sydney.

Příliv její osud zřejmě zpečetí.

Silná bouře ukrojila 50 metrů pobřeží v luxusní čtvrti Sydney.

autor. JURIS REAL

Příliv její osud zřejmě zpečetí.

Luxusním domům v sydneyské čtvrti Collaroy Beach hrozí zřícení, protože mohutné vlny provázející bouři odplavily pobřeží až do hloubky padesáti metrů. Eroze přitom dál pokračuje.

Drahá sídla na bouři tvrdě doplatila, ztratila zadní dvorky, dlažbu a v jednom případě vlny podemlely bazén, který se sesul.

V pondělí eroze pokračovala a příliv ukrojil z pobřeží nových pět metrů. V úterý v noci se čeká další příliv, který by mohl osud čtvrti zpečetit. „Viděli jsme, že během víkendu byla pláž zúžena o 50 metrů a po posledním velkém přílivu v noci může být ještě více škod,“ řekl ředitel laboratoře pro výzkum vody na univerzitě v Novém Jižním Walesu, profesor Ian Turner. Původně měla pláž šířku 160 metrů, po bouři z ní zůstalo jen 90 metrů. Dodal, že výška písku na pláži poklesla o dva až pět metrů a z každého metru voda odplavila 150 kubíků písku, celkem 450 000 kubíků.

„Pláž byla kolem těchto nemovitosti zcela odplavena. Když jsme kolem domů procházeli, slyšeli jsme z nich rány a praskání,” popsal Turner. „Některé z nich jasně utrpěly značný stupeň strukturálního poškození. Bude je potřeba velmi pečlivě prověřit, než do nich budou moci zase vstoupit lidé,” řekl. Mnoho majitelů přitom nedostane za poškození svých domů žádné peníze, protože některé pojišťovny odmítají hradit škody způsobené mořem.

Majitelka domu Zaza Silková, které voda podemlela bazén, si stěžovala na přístup místní radnice. Podle ní selhala, když se nepostavila ochranná hráz. „Věděli, že země je nestabilní, tohle se stalo už dřív, nedávno voda odplavila velkou část pláže a nic s tím neudělali,“ stěžovala si. I Turner upozorňuje, že se této situaci dalo vyhnout a radnice měla na pobřeží postavit hráz. Zmínil také, že během let se pláž zvětšovala a zmenšovala až o osmdesát metrů. Podle něj zastupitelstvo v Collaroy Beach stavbu hráze zvažovalo, projektu se ale bránili daňoví poplatníci kvůli vysokým nákladům.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»