Provozuje:
Juris Real Estate

Šikovná hypotéka vám na daních může ušetřit až desetitisíce.

Lidé, kteří v daňovém přiznání uplatnili odpočet úroků z hypotečního úvěru, se mohou těšit, že jim na účtu přibude nezanedbatelná částka. Ušetřit mohli až 45 tisíc korun.

Šikovná hypotéka vám na daních může ušetřit až desetitisíce.

autor. JURIS REAL

Lidé, kteří v daňovém přiznání uplatnili odpočet úroků z hypotečního úvěru, se mohou těšit, že jim na účtu přibude nezanedbatelná částka. Ušetřit mohli až 45 tisíc korun.

Koho by nepotěšilo, když mu stát vrátí finanční prostředky, se kterými se již dříve rozloučil? To je třeba příklad občanů, kteří si svůj daňový základ při podávání daně z příjmu fyzických osob snížili o úroky z hypotéky. "Lidé si mohou od základu daně odečíst zaplacené úroky z hypotéky na základě potvrzení, které jim zašle bankovní ústav nebo stavební spořitelna, u které čerpají úvěr," potvrzuje daňová poradkyně společnosti TaxVision Blanka Štarmanová. Maximální částka, kterou lze odečíst, je 300 tisíc korun za rok. Lidé, kteří nečerpají úvěr celý rok, pak mohou uplatnit odečet maximálně 25 tisíc korun za každý měsíc placení. "Při stávající sazbě daně z příjmů 15 procent je tedy možné snížení daně až o 45 tisíc korun za rok," doplňuje Štarmanová. Jestliže jste tedy nezapomněli ve svém daňovém přiznání vyplnit rovněž žádost o vrácení přeplatku, můžete se těšit, že vám přijdou peníze na účet.

"FU má povinnost vrátit přeplatky do třiceti dnů od podání žádosti," tvrdí poradkyně. Nevztahuje se to jen na úroky z hypotéky, ale taktéž na další položky, které jste mohli v přiznání uplatnit. U těch, kteří daňové přiznání vypracovávají s poradcem, a mají tak čas ještě víc než dva měsíce, je stále čas úroky z hypotéky uplatnit. Tuto výhodu budou mít lidé čerpající úvěr na bydlení ještě v příštím roce ve stejné výši, tedy max. 300 tisíc korun. Od 1. ledna příštího roku však nabude platnosti opatření, které tuto částku snižuje jen na 80 tisíc korun.

Tím pádem pak logicky výrazně poklesne i částka, kterou stát daňovým poplatníkům vracel, v případě OSVČ, o kterou se jim snížila daň.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»