Provozuje:
Juris Real Estate

Šest z deseti lidí by chtělo strávit penzi na své chatě či chalupě.

Vlastní rekreační chatu nebo chalupu by zvolilo 57 procent Čechů za nejlepší možné místo pro trávení penze. Podle nich jim tam vůbec nic neschází.

Šest z deseti lidí by chtělo strávit penzi na své chatě či chalupě.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vlastní rekreační chatu nebo chalupu by zvolilo 57 procent Čechů za nejlepší možné místo pro trávení penze. Podle nich jim tam vůbec nic neschází.

Jestliže už něco postrádají, tak se jedná např. o internetové připojení, kulturní vyžití nebo restaurace s kavárnou v okolí.

Městské prostředí pro svůj podzim života upřednostňuje 22 procent osob.

Toto zjištění vyplývá z výzkumu Poštovní spořitelny mezi 500 respondentů.

Nějaký rekreační objekt si zatím pořídila přibližně třetina lidí.

Převažují právě chaty a chalupy, v menší míře jde např. o mobilní domy, maringotky nebo hausbóty. V poslední době také stoupla poptávka po úvěrech a financování rekreačního bydlení.

"Chatu nebo chalupu vlastní každý druhý účastník průzkumu. Obliba rekreačních zařízení je nejpatrnější u obyvatel hlavního města. Ti je navštěvují typicky o víkendech zejména kvůli přírodě, klidnějšímu prostředí a volnočasovým aktivitám,“ konstatoval ředitel Poštovní spořitelny Přemysl Hanzelka.

Vždy po pracovním týdnu jezdí do rekreačních sídel pravidelně více než polovina Čechů a několikrát do roka se tam vydá 22 procent osob.

Sedm procent respondentů má rekreační objekt i jako místo své letní dovolené. A poměrně početná skupina se zdržuje na chatě nebo chalupě celoročně.

"Na 12 procent respondentů využívá rekreační zařízení k běžnému životu, uvedli totiž, že ho navštěvují každý den. Jde zejména o lidi ve starším nebo důchodovém věku,“ dodal Hanzelka.

Především oddechem tráví čas na chatě nebo chalupě čtvrtina lidí, polovina pak uvádí, že rovnoměrně pracuje a odpočívá. Pětina dotazovaných tvrdí, že pobyt v rekreačním objektu vyplňuje vesměs uklízením, zahradničením a drobnými opravami.

Polovina rekreačních objektů má internetové připojení, které devět z deseti osob využívá i pro řešení finančních záležitostí prostřednictvím internetového nebo mobilního bankovnictví.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»