Provozuje:
Juris Real Estate

Senát schválil novelu, která má zlepšit pravidla podpory regionů.

Zlepšit pravidla podpory regionů a čerpání evropských peněz má novela o podpoře regionálního rozvoje, kterou schválil Senát. Norma také upravuje postavení Centra pro regionální rozvoj ČR jako služebního úřadu.

Senát schválil novelu, která má zlepšit pravidla podpory regionů.

autor. JURIS REAL

Zlepšit pravidla podpory regionů a čerpání evropských peněz má novela o podpoře regionálního rozvoje, kterou schválil Senát. Norma také upravuje postavení Centra pro regionální rozvoj ČR jako služebního úřadu.

Na jeho zaměstnance se bude vztahovat služební zákon.

Centrum regionálního rozvoje zřídilo ministerstvo pro místní rozvoj. V programovém období 2014 až 2020 má na starosti Integrovaný regionální operační program a také programy přeshraniční spolupráce.

Centrum podle ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtová (za ANO) má několik desítek zaměstnanců, z nichž mnozí jsou bývalí zaměstnanci regionálních rad.

Regionální rady jsou řídicími orgány u regionálních operačních programů. V novém programovém období, které začalo loni, má regionální operační programy nahradit Integrovaný regionální operační program.

Regionální rady skončí činnost ve chvíli, kdy skončí sledování udržitelnosti posledního projektu, který v předchozím plánovacím období byl přijat a byl realizován.

Podle předchozího záměru měly rady skončit v okamžiku, kdy Evropská komise uvědomí ČR, že příslušný regionální operační program byl uzavřen.

Některé operační programy budou mít na starosti velká města na základě veřejnoprávních smluv a budou zprostředkujícím subjektem při realizaci evropských projektů.

Předloha také stanoví, že strategie regionálního rozvoje a strategie rozvoje územních obvodů krajů se zpracovávají s platností, která odpovídá programovému období Evropské unie.

Předloha také pro účely podpory vymezuje, co je to region, a to jako území, které lze určit podle obvodů krajů a obcí.

Strategii regionálního rozvoje má schvalovat vláda na základě návrhu MMR spojeného se stanoviskem ministerstva životního prostředí k dopadům na životní prostředí a veřejné zdraví.

Novela uzákoňuje Radu pro evropské strukturální a investiční fondy, která je poradním orgánem vlády. V jejím čele stojí premiér. Radu zřídila v roce 2013 tehdejší vláda Petra Nečase.

Rada má podle schválené novely zajišťovat mimo jiné, aby realizace programů byla v souladu s dohodou o partnerství a dalšími strategickými dokumenty.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»