Provozuje:
Juris Real Estate

Růst letos očekává více než polovina stavebních firem.

Stavební firmy zvyšují svůj optimismus a již zhruba 51 procent z nich (48,0 % letos v únoru) v letošním roce očekává růst. Dokonce 36 % hlásí více než pětiprocentní růst a zbytek do 5 %.

Růst letos očekává více než polovina stavebních firem.

autor. JURIS REAL

Stavební firmy zvyšují svůj optimismus a již zhruba 51 procent z nich (48,0 % letos v únoru) v letošním roce očekává růst. Dokonce 36 % hlásí více než pětiprocentní růst a zbytek do 5 %.

Neměnnou situaci letos hlásí 14,8 procenta (28,6 %), zatímco propadu se obává 34,1 procenta (23,4 %) firem. Pokles do 5 % očekává 16,5 % a nad 5 procent 17,6 % z nich.

Vyplývá to z nejnovější ankety stavebního magazínu Skypaper, ve které v předchozích měsících hlasovalo na 650 subjektů.

Růst tak nyní očekává nejvíce stavebních firem za poslední téměř tři roky, kdy Skypaper situaci pravidelně sleduje.

„Tahounem je budování dopravní infrastruktury, pozemní stavitelství zatím zaostává. Proto je na pováženou téměř třetinový pokles schváleného rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro příští rok ve výši zhruba 65 miliard korun,“ komentuje výsledky šéfredaktor Skypaperu Petr Bayer. Podle čerstvých čísel Českého statistického úřadu stavební produkce v srpnu 2015 vzrostla meziročně reálně o 4,7 %. Produkce v pozemním stavitelství meziročně klesla o 2,0 % (-1,3 procentního bodu), inženýrského stavitelství se zvýšila o 18,3 % (+6,0 p. b.). Stavební produkce od počátku roku do konce srpna 2015 byla ve srovnání se stejným obdobím konjunkturního roku 2008 nižší o 16,5 %.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»